Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vörösboros marharagu

0
120perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

40 dkg
marhahús
1 ek
Maggi Húsvarázs Ételízesítő
2 ek
olaj
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 ek
sűrített paradicsom
1.5 dl
vörösbor
2 db
babérlevél
1 db
kakukkfűág
1 tk
1 db
sárgarépa
1 db
fehérépa
2 db
zellerszár
1 csokor
petrezselyem zöld

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
418.64 kcal
Szénhidrát
15.54 g
Fehérje
19.8 g
Zsír
26.47 g
Telített zsírok
9.71 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

120 perc
1. lépés
15 perc
A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk, majd megszórjuk az ételízesítővel. Az olajat felforrósítjuk és nagy lángon megpirítjuk rajta a marhahúskockákat. Ha elkészültek szűrőlapáttal kivesszük őket és félretesszük.
2. lépés
15 perc
Ha szükséges, a lábasban pótoljuk az olajat, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és pár perc alatt megpároljuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd beletesszük a sűrített paradicsomot is. Átkeverjuk, egy-két percig pirítjuk. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet. Megvárjuk amíg felforr, majd 5 percig főzzük és visszarakjuk a húst.
3. lépés
60 perc
Ezután felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi, finoman sózzuk és közepes lángon egy órát főzzük, vagy addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Közben amikor szükséges, a vizet pótoljuk benne.
4. lépés
25 perc
A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa és zeller) egyenlő méretű darabokra vágjuk, majd egy óra főzés után a marharaguhoz adjuk. 20-25 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús omlós lesz.
5. lépés
5 perc
Finomra aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Vörösboros marharagu

1. lépés 5

A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk, majd megszórjuk az ételízesítővel. Az olajat felforrósítjuk és nagy lángon megpirítjuk rajta a marhahúskockákat. Ha elkészültek szűrőlapáttal kivesszük őket és félretesszük.

Vörösboros marharagu

2. lépés 5

Ha szükséges, a lábasban pótoljuk az olajat, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és pár perc alatt megpároljuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd beletesszük a sűrített paradicsomot is. Átkeverjuk, egy-két percig pirítjuk. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet. Megvárjuk amíg felforr, majd 5 percig főzzük és visszarakjuk a húst.

Vörösboros marharagu

3. lépés 5

Ezután felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi, finoman sózzuk és közepes lángon egy órát főzzük, vagy addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Közben amikor szükséges, a vizet pótoljuk benne.

Vörösboros marharagu

4. lépés 5

A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa és zeller) egyenlő méretű darabokra vágjuk, majd egy óra főzés után a marharaguhoz adjuk. 20-25 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús omlós lesz.

Vörösboros marharagu

5. lépés 5

Finomra aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév