A tél közeledtével előtérbe kerülnek a táplálóbb, energiát adó fogások, ezért a lisztet ebben a burgonyapogácsa receptben vitamindús brokkolira cseréltük. Nem bonyolultabb, mint akár egy krumplipüré elkészítése, és egy nagy bögre teával, hideg estékre önmagában is kiváló vacsora is lehet.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A felkarikázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a főzési idő utolsó 10 percében hozzáadjuk a kis rózsáira szedett brokkolit.
lépés
1 perc
A brokkolikat kiszedjük a főzővízből, félrerakjuk.
3. lépés
4 perc
A burgonyát krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást és a fűszerkeveréket. Az egész masszát elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a brokkolirózsákat.
4. lépés
15 perc
Zsemlemorzsával megszórt felületen, nedves kézzel hüvelykujjnyi vastag pogácsákat formázunk és kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalán néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
5. lépés
5 perc
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a majonézt, ízlés szerint a frissen őrölt borsot és a chiliszószt vagy a chilipaprikát, majd a frissen kisült pogácsákhoz kínáljuk.
1. lépés
5
A felkarikázott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük, majd a főzési idő utolsó 10 percében hozzáadjuk a kis rózsáira szedett brokkolit.
lépés
5
A brokkolikat kiszedjük a főzővízből, félrerakjuk.
3. lépés
5
A burgonyát krumplinyomóval áttörjük, hozzáadjuk a tojást és a fűszerkeveréket. Az egész masszát elkeverjük, majd hozzáforgatjuk a brokkolirózsákat.
4. lépés
5
Zsemlemorzsával megszórt felületen, nedves kézzel hüvelykujjnyi vastag pogácsákat formázunk és kevés olajon, teflonserpenyőben mindkét oldalán néhány perc alatt aranybarnára sütjük.
5. lépés
5
A mártogatóshoz összekeverjük a tejfölt, a majonézt, ízlés szerint a frissen őrölt borsot és a chiliszószt vagy a chilipaprikát, majd a frissen kisült pogácsákhoz kínáljuk.