Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Vörösboros marharagu
120 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
63 26.4g / 63%
16 15.5g / 16%
21 19.7g / 21%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Vörösboros marharagu

(0)
120 perc
Közepes
A karácsonyi menüsort érdemes úgy megtervezni, hogy amit lehet, előre készítsünk el, hogy az ünnepekkor élvezni tudjuk a közösen eltöltött időt. Ez a marharagu nagy segítségedre lehet, hiszen akár előző nap elkészítheted, mert felmelegítve talán még finomabb is!

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
40  dkg
marhahús
1  ek
Maggi Húsvarázs Ételízesítő
2  ek
olaj
1  fej
vöröshagyma
2  gerezd
fokhagyma
1  ek
sűrített paradicsom
1.5  dl
vörösbor
2  db
babérlevél
1  db
kakukkfűág
1  tk
1  db
sárgarépa
1  db
fehérépa
2  db
zellerszár
1  csokor
petrezselyem zöld

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
15.54 g
Energia
418.64 kcal
Zsír
26.47 g
Fehérje
19.8 g
Telített zsírok
9.71 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

120 perc
  • 1. lépés

    15 perc
    A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk, majd megszórjuk az ételízesítővel. Az olajat felforrósítjuk és nagy lángon megpirítjuk rajta a marhahúskockákat. Ha elkészültek szűrőlapáttal kivesszük őket és félretesszük.
  • 2. lépés

    15 perc
    Ha szükséges, a lábasban pótoljuk az olajat, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és pár perc alatt megpároljuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd beletesszük a sűrített paradicsomot is. Átkeverjuk, egy-két percig pirítjuk. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet. Megvárjuk amíg felforr, majd 5 percig főzzük és visszarakjuk a húst.
  • 3. lépés

    60 perc
    Ezután felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi, finoman sózzuk és közepes lángon egy órát főzzük, vagy addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Közben amikor szükséges, a vizet pótoljuk benne.
  • 4. lépés

    25 perc
    A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa és zeller) egyenlő méretű darabokra vágjuk, majd egy óra főzés után a marharaguhoz adjuk. 20-25 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús omlós lesz.
  • 5. lépés

    5 perc
    Finomra aprított petrezselyemmel tálaljuk.
Vörösboros marharagu

1. lépés 5

A marhahúst nagyobb kockákra vágjuk, majd megszórjuk az ételízesítővel. Az olajat felforrósítjuk és nagy lángon megpirítjuk rajta a marhahúskockákat. Ha elkészültek szűrőlapáttal kivesszük őket és félretesszük.

Vörösboros marharagu

2. lépés 5

Ha szükséges, a lábasban pótoljuk az olajat, majd hozzáadjuk az apró kockára vágott vöröshagymát és pár perc alatt megpároljuk. Ha a hagyma már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, elkeverjük, majd beletesszük a sűrített paradicsomot is. Átkeverjuk, egy-két percig pirítjuk. Az egészet felöntjük a vörösborral, majd hozzáadjuk a babérlevelet, a kakukkfüvet. Megvárjuk amíg felforr, majd 5 percig főzzük és visszarakjuk a húst.

Vörösboros marharagu

3. lépés 5

Ezután felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi, finoman sózzuk és közepes lángon egy órát főzzük, vagy addig, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Közben amikor szükséges, a vizet pótoljuk benne.

Vörösboros marharagu

4. lépés 5

A zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa és zeller) egyenlő méretű darabokra vágjuk, majd egy óra főzés után a marharaguhoz adjuk. 20-25 percet főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak és a hús omlós lesz.

Vörösboros marharagu

5. lépés 5

Finomra aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Recept letöltése