A tavasz egyik legkifinomultabb zöldsége a spárga – szerencsére ma már itthon is népszerű és sok helyen kapható. Ebben a receptben a zsenge zöldspárga pillanatok alatt elkészül, jó kiegészítője a ropogósra pirult karakteres sonkának.
Hozzávalók
1
adag
Ezt az ételt 1 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A spárgák szárait törjük el ott, ahol magától elpattan. (A vastagabb, letört végekből készíthetünk később levest.)
2. lépés
2 perc
A spárgákat kenjük meg az olívaolajjal, szórjuk meg a gril zöldség fűszerkeverékkel.
3. lépés
1 perc
A sonkát tépkedjük apró darabokra.
4. lépés
8 perc
A spárgákat grillserpenyőben vagy tárcsán oldalanként 2-2 percig süssük, és tegyük mellé a sonkát is, hogy megpirulhasson és szinte sonkamorzsává töpörödjön.
5. lépés
1 perc
A spárgát a ropogós sonkamorzsával megszórva tálaljuk.