Próbáld ki a keleti ízek egyik klasszikusát – a şiş kebabot!
Fűszeres darált hús nyársra húzva, ropogósra sütve grillen vagy sütőben. Készülhet csirkéből, marhából vagy bárányból – amit szeretsz!
Tálald friss salátával, rizzsel vagy sült krumplival, és ne felejtsd el a fokhagymás vagy csípős szószt sem.
Hozzávalók
4
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A darált húst összekeverjük a kockára vágott hagymával. Ízesítjük a Maggi Kebab alappal.
2. lépés
20 perc
Tegyük a húst a hűtőbe 20 percre – így sokkal szilárdabb lesz, és könnyebben formázható.
3. lépés
5 perc
Ezután vegyük ki a húst a hűtőszekrényből, és formázzunk belőle hosszúkás tekercseket.
4. lépés
15 perc
Szúrjuk fel a tekercseket a nyársra, és süssük meg grillen vagy sütőben: 200 °C-on (alul-felül sütés), vagy 180 °C-on légkeveréssel. Süssük kb. 15 percig, közben néha forgassuk meg, hogy minden oldal szépen megpiruljon.
Tálalás
5 perc
Tálaljuk rizzsel vagy sültkrumplival és friss salátával