Ha grillezett zöldségekre gondolunk, akkor rendszerint a gomba, padlizsán és a cukkini jelenik meg előttünk. De ennél bizony sokkal színesebb a grillpaletta! Itt egy újabb bizonyíték, hiszen a sárgarépát is feldobhatjuk a rácsra, ami édeskés-füstös ízzel kényeztet el minket.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A sárgarépákat hosszában félbevágjuk, majd megszórjuk a fűszerkeverékkel és az olajjal. 5 percet állni hagyjuk, majd forró grillen vagy grillserpenyőben megpirítjuk.
2. lépés
5 perc
A petrezselymet alaposan megmossuk, durvára aprítjuk és késes betétű robotgépbe tesszük. Hozzáadjuk a felszeletelt mandulát, az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, majd az egészet alaposan összeturmixoljuk.
3. lépés
5 perc
A megsült sárgarépákat meglocsoljuk a petrezselyem pesztós öntettel és tálaljuk.