Az édeskömény néhány éve kezdett népszerűvé válni, nem véletlenül: sütve-grillezve ánizsos íze már nem érződik, inkább édes-diós aromákkal bír, ezért tökéletes kísérője a fűszeres sült húsoknak.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A csirkemellet ujjnyi szeletekre vágjuk, bedörzsöjük a fűszerkeverékkel, fél órát állni hagyjuk.
2. lépés
15 perc
A húst kevés olajon, tapadásmentes serpenyőben oldalanként 2-2 perc alatt pirosra sütjük, sózzuk, majd lefedve 10 percig pároljuk.
3. lépés
10 perc
Az édeskömény gumókat fél centinél vékonyabb szeletekre vágjuk, megkenjük az olajjal és grillserpenyőben, oldalanként 4 perc alatt meggrillezzük. A csirke mellé köretként tálaljuk.