Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta
80 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
8 4.1g / 8%
76 79.3g / 76%
16 16.5g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

(0)
80 perc
Könnyű
A Maggi Penne alla Boscaiola Gombás-sajtos penne alappal készült tésztaételt nemcsak melegen, de akár hidegen is fogyaszthatjuk. Így máris egy laktató hideg tésztasalátát kapunk, amit zöldségekkel is felturbózhatunk.

Hozzávalók

4

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dkg
tészta (penne vagy fusilli)
20  dkg
borsó
10  dkg
aszalt paradicsom
1  tasak
MAGGI Trattoria a Casa Gombás-sajtos penne alap
0.5  dl
tejszín
2  dl
víz
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
79.36 g
Energia
410.75 kcal
Zsír
4.12 g
Fehérje
16.55 g
Telített zsírok
1.93 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

80 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.
  • 2. lépés

    7 perc
    A borsót enyhén sós vízben 7 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.
  • 3. lépés

    3 perc
    Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    A Maggi gombás-sajtos penne alapot csomómentesre keverjük a vízzel és a tejszínnel, majd egy lábasban felforraljuk és 2 percig főzzük.
  • 5. lépés

    60 perc
    A sűrű szószt ráöntjük a tésztára, hozzáadjuk a borsót, az aszalt paradicsomot, majd az egészet összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1-2 órát fogyasztás előtt.
Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

1. lépés 5

A tésztát enyhén sós forrásban lévő vízben megfőzzük, majd leszűrjük és hagyjuk kihűlni.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

2. lépés 5

A borsót enyhén sós vízben 7 perc alatt készre főzzük, leszűrjük.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

3. lépés 5

Az aszalt paradicsomot apróra daraboljuk.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

4. lépés 5

A Maggi gombás-sajtos penne alapot csomómentesre keverjük a vízzel és a tejszínnel, majd egy lábasban felforraljuk és 2 percig főzzük.

Borsós, aszalt paradicsomos tésztasaláta

5. lépés 5

A sűrű szószt ráöntjük a tésztára, hozzáadjuk a borsót, az aszalt paradicsomot, majd az egészet összekeverjük és hűtőben pihentetjük 1-2 órát fogyasztás előtt.

Recept letöltése