Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal

Kreatív maradékhasznosítás az ünnepek után

Az ünnepi lakomák után gyakran maradnak meg különféle ételek, alapanyagok, amelyekkel nem tudod, mit kezdj? Ahelyett, hogy megromlanának a hűtőben és kidobnád őket, használd fel őket kreatívan! Ne csak a pazarlást kerüld el, de új, izgalmas receptekkel is kísérletezz! Íme néhány ötlet és praktikus tipp, hogy a maradékokból ízletes finomságok készüljenek!

Miért jó, ha van egy kis maradék?

Két ünnep között, amikor a család pihen, a maradékok megkönnyítik az ételkészítést. Nem kell hosszú órákig főzni, elég csak kreatívan újragondolni a meglévő hozzávalókat. Ráadásul így pénzt is spórolhatsz, miközben változatos fogásokat készíthetsz.

Általános tippek a maradékok felhasználásához

Csoportosítsd az ételeket: Különítsd el a húsokat, köreteket és zöldségeket, így könnyebben láthatod, mivel dolgozhatsz.

Tárolás: Használj légmentesen zárható edényeket, hogy a maradékok frissek maradjanak.

Alapfogások újragondolva: Egy egyszerű alapanyag, mint a főtt burgonya vagy a maradék zöldség, sokféleképpen felhasználható - például rakott ételekhez, salátákhoz vagy levesekhez.

Fűszerezés: Másféle ízvilág, egy új Maggi alap vagy szósz egészen új karaktert adhat a maradékoknak.

Mit kezdjünk a maradékokkal?

A hal és a gomba remekül passzol tejszínes vagy paradicsomos szószokhoz. Használj belőlük raguhoz, tésztaszószhoz vagy rakott ételekhez. Például a bakonyi harcsaragu egy kiváló megoldás, ha túl sok harcsát vásároltál a halászléhez.

Bakonyi harcsaragu

Bakonyi harcsaragu

A gombás-paprikás tejfölös szaft klasszikus a magyar konyhában, ebben a receptben pedig most egy omlós, gyorsan elkészülő halas ragu alapja lesz. Természetesen mi más, mint nokedli illik hozzá a legjobban! A darált húsból könnyen készíthetsz rakott ételeket, töltött palacsintát vagy egyszerű tepsis fogásokat. Ha sajtot is találsz, rakott krumpli vagy mozzarellás sült palacsinta is készülhet belőle. A maradék zöldségek pedig nagyszerűen feldobják ezeket az ételeket.
Megnézem

Darált hús, maradék sültek, sajt és zöldségek

Mozzarellával sült palacsinta

Mozzarellával sült palacsinta

105 perc Könnyű
Darált húsos rakott krumpli

Darált húsos rakott krumpli

80 perc Közepes
Klasszikus rakott tészta brokkolirózsával, csirkehússal

Klasszikus rakott tészta brokkolirózsával, csirkehússal

55 perc Könnyű
A főtt burgonya kiváló alapja lehet egy rakott zöldséges ételnek vagy tepsis sült krumplinak. Ha maradt egy kis sült tök, azt is hozzáadhatod a tepsis fogásokhoz, hogy édes-sós ízkombinációt kapj.

Főtt burgonyából mindenfélét

Tepsis sütőtök és krumpli

Tepsis sütőtök és krumpli

80 perc Közepes
Rakott burgonya zöldségekkel és sajtmártással

Rakott burgonya zöldségekkel és sajtmártással

72 perc Könnyű
Fűszeres tepsis burgonya

Fűszeres tepsis burgonya

60 perc Könnyű
A tojás és a zöldségek tökéletes kombináció egy tojásos reggelihez vagy rakott tésztához. Készíthetsz omlettet, tojásos, zöldséges rizst vagy spenótos-tojásos fogást, hogy gyorsan összeállíts egy tartalmas étkezést.

Tojásból soha nem lehet sok

Sajtszószban sült tojás

Sajtszószban sült tojás

15 perc Könnyű
Sajtos-gombás tojásmuffin baconkabátban

Sajtos-gombás tojásmuffin baconkabátban

40 perc Közepes
Csirkés, spenótos, tojásos rakott tészta

Csirkés, spenótos, tojásos rakott tészta

45 perc Könnyű
Arrabbiata szószós zöldségek tükörtojással

Arrabbiata szószós zöldségek tükörtojással

30 perc Könnyű

A maradékból új ételek születhetnek

Az ünnepek utáni maradékok felhasználása nem csupán a pazarlás csökkentését segítik elő, hanem lehetőséget adnak a konyhai kreativitás kibontakoztatására is. Bátran kísérletezz az ízekkel, és lepd meg magad és szeretteid egy-egy új étellel - akár a régi hozzávalókból!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET