Ha január, akkor ideje újra lendületben jönni. Reméljük, a karácsony beváltotta a hozzá fűzött reményeid, de egy valami biztos nem volt a fa alatt, egy időgép. A nap még mindig 24 órából áll, és ha szeretnél több szabadidőt, akkor a hétköznapokban bizony sakkoznod kell a feladatokkal.
Amiben mi segíthetünk, az pár gyors, pénztárca kímélő recept. Válassz receptjeink közül, próbáld ki őket akár változatos hozzávalókkal.
Januárban jöhetnek a gyorsan elkészülő, gazdaságos ételek. Ilyenkor a nagy karácsonyi eszem-iszom után előkerülnek a serpenyős egytálételek, rakott finomságok. Emellett itt a remek alkalom, hogy vacsorára pizza vagy hot dog legyen. A magyaros ünnepi menüt most nyugodtan leválthatod egy kis olaszos életérzésre vagy mexikói hangulatra.
Nem lehet mindig minden szezonális, akciós, olcsó. Elő a kreativitással, válogass az alapanyagok közül úgy, hogy épp akciós hozzávalókat választasz, vagy olyat, ami pont van a kamrádban. Jó példa ehhez csirkecomb ragunk, ahol a csirkecombot bátran cseréld le csirkemell csíkokra, ebben a szaftos finomságban ugyanolyan jó lesz a végeredmény. Barackos csirkemell receptünk nektarinnal készül eredetileg, de hasonlóan zamatos édes-sós ízhatást érsz el alaposan lecsepegtetett barack konzervvel is, ha megkívántad. Bánj szabadon a zöldségekkel! A wokban készült bolognainál felhasználhatsz változatosan cukkinit, gombát, hagymaféléket. Csak arra figyelj, hogy gyorsan pirítsd le őket és ne puhuljanak meg közben.
Pár éve már nálunk is divatba jött a Vegán január, ami remek apropó arra, hogy kevesebb húst fogyassz, még akkor is, ha amúgy nem tervezel húsmentes életmódot folytatni. A karácsonyi menük után, amúgy sem árt egy kis gasztronómiai változatosság.
Ha már eddig is szeretted volna csökkenteni a húsos fogásokat a menütökben, akkor olvasd el kapcsolódó cikkünket a flexitáriánus étkezésről. Remek recepteket és tippeket találsz benne.