Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
80 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
80 / 100
Kiváló érték
Az étkezésed teljes mértékben kiegyensúlyozott
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
18.2g / 35%
Szénhidrát
9.2g / 18%
Zsír
10.8g / 46%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

(3)
60perc
Közepes

Hozzávalók

-
6 6 servings
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1  csomag
Maggi Ízvarázs Ételízesítő 10 féle zöldséggel
1  csipet
3  gerezd
fokhagyma
1  ek
olívaolaj
1  dl
tejszín
1  dl
víz
10  dkg
zöldborsó
1  csipet
feketebors
1  tk
kurkuma
50  dkg
csirke felsőcomb
20  dkg
barna csiperkegomba
1  ek
erős paprika
1  fej
vöröshagyma

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
206.11 kcal
Fehérje
18.16 g
Szénhidrát
9.23 g
Telített zsírok
2.52 g
Zsír
10.77 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
5 perc
A csirkét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal és a kurkumával jól keverjük össze, tegyük félre.
2. lépés
5 perc
Vágjuk apróra a vöröshagymát, zúzzuk össze a fokhagymát és szeleteljük fel a gombát.
3. lépés
10 perc
Egy kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát a húsnak, szedjük ki és tegyük félre.
4. lépés
5 perc
Tegyük a serpenyőbe a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.
5. lépés
4 perc
Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a gombát és pirítsuk tovább 3-4 percig.
6. lépés
25 perc
Vegyük le a serpenyőt a hőforrásról, adjuk hozzá a paprikát, jól forgassuk össze. Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a húst és az Ízvarázst, forraljuk fel, majd pároljuk 20-25 percig.
7. lépés
5 perc
Végül adjuk hozzá a zöldborsót és a tejszínt, jól forgassuk össze és pároljuk további öt percig.
8. lépés
1 perc
Párolt rizzsel tálaljuk.
Csirkecomb gombával és zöldborsóval

1. lépés 8

A csirkét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd egy kevés olívaolajjal és a kurkumával jól keverjük össze, tegyük félre.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

2. lépés 8

Vágjuk apróra a vöröshagymát, zúzzuk össze a fokhagymát és szeleteljük fel a gombát.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

3. lépés 8

Egy kevés olajon pirítsuk meg mindkét oldalát a húsnak, szedjük ki és tegyük félre.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

4. lépés 8

Tegyük a serpenyőbe a vöröshagymát és pirítsuk üvegesre.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

5. lépés 8

Adjuk hozzá a fokhagymát, majd a gombát és pirítsuk tovább 3-4 percig.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

6. lépés 8

Vegyük le a serpenyőt a hőforrásról, adjuk hozzá a paprikát, jól forgassuk össze. Öntsük fel a vízzel, majd tegyük bele a húst és az Ízvarázst, forraljuk fel, majd pároljuk 20-25 percig.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

7. lépés 8

Végül adjuk hozzá a zöldborsót és a tejszínt, jól forgassuk össze és pároljuk további öt percig.

Csirkecomb gombával és zöldborsóval

8. lépés 8

Párolt rizzsel tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév