Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

(0)
90 perc
Könnyű
PÖRI-kihívásunkban hazai gasztrobloggereket kerestünk meg azzal, hogy készítsék el a nyár legmenőbb street foodját, a PÖRIt. A beérkező receptet köszönjük Hegyvári Zoltánnak a Húsimádó blog szerzőjének. Minden elfogyasztott PÖRI után egy adag elkészítésére való alapanyagot, illetve a kampány teljes bevételét felajánlottuk az Élelmiszerbanknak.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  dl
víz
1  dl
szódavíz
15  dkg
juhtúró
1  ek
őrölt pirospaprika
1  ág
petrezselyem
1  csipet
feketebors
25  dkg
liszt
5  g
friss kapor
2  db
tojás
2  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2.5  dl
tej
1  db
paradicsom
6  szelet
füstölt szalonna
0.5  db
kaliforniai paprika
1  ek
tejföl
1  tk
cukor
50  dkg
sertés comb
3  gerezd
fokhagyma
1  csipet
só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
56.7 g
Energia
1002.6 kcal
Zsír
67.5 g
Fehérje
39.2 g
Telített zsírok
24 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    Elsőként a sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk. Hagymát dinsztelünk egy lábasban a szalonnakockákon, majd beletesszük a piros paprikát, aztán a felkockázott hús.
  • 2. lépés

    30 perc
    Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, víz, két MAGGI pörköltszaftkocka és a fokhagyma is. Ezután hagyjuk, hogy a fedő alatt az ízek össezérjenek, és a hús átpuhuljon.
  • 3. lépés

    10 perc
    Közben bekeverjük a palacsintatésztát, majd a szokásos módon kisütjük. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert végeredményben dupla palacsintát fog mindenki megenni.
  • 4. lépés

    5 perc
    Egy kisebb tálban összekeverjük a juhtúrót a tejföllel vagy a mascarponéval, majd megszórjuk kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Annyi tejfölt vagy mascarponét adjunk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós masszát kapjunk.
  • 5. lépés

    20 perc
    Ha  minden alapanyag elkészült, következik a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére helyezzük az elkészült pörköltet, majd feltekerjük úgy, ahogy a hortobágyi palacsintát is szokás, de vékonyabb végeredményre törekszünk.
  • 6. lépés

    10 perc
    Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.
  • 7. lépés

    5 perc
    A végén zsírpapírba tekerjük a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani - és nem csurog mindenhol a pörköltszaft.
Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

1. lépés 7

Elsőként a sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk. Hagymát dinsztelünk egy lábasban a szalonnakockákon, majd beletesszük a piros paprikát, aztán a felkockázott hús.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

2. lépés 7

Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, víz, két MAGGI pörköltszaftkocka és a fokhagyma is. Ezután hagyjuk, hogy a fedő alatt az ízek össezérjenek, és a hús átpuhuljon.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

3. lépés 7

Közben bekeverjük a palacsintatésztát, majd a szokásos módon kisütjük. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert végeredményben dupla palacsintát fog mindenki megenni.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

4. lépés 7

Egy kisebb tálban összekeverjük a juhtúrót a tejföllel vagy a mascarponéval, majd megszórjuk kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Annyi tejfölt vagy mascarponét adjunk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós masszát kapjunk.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

5. lépés 7

Ha  minden alapanyag elkészült, következik a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére helyezzük az elkészült pörköltet, majd feltekerjük úgy, ahogy a hortobágyi palacsintát is szokás, de vékonyabb végeredményre törekszünk.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

6. lépés 7

Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

7. lépés 7

A végén zsírpapírba tekerjük a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani - és nem csurog mindenhol a pörköltszaft.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
4 + 3 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csúcs
  • Ebéd
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • könnyű
  • magyar konyha
  • Palacsinta / palacsinta
  • Pörkölt
  • Sertéshús
  • Sült

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Nyári zöldségpörkölt

    Nyári zöldségpörkölt

    60 perc Könnyű
  • Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

    Csirkepörkölt sárgarépával és rizzsel

    90 perc Könnyű
  • Citromos pontypörkölt

    Citromos pontypörkölt

    45 perc Közepes
  • Kókusztejes marhapörkölt

    Kókusztejes marhapörkölt

    240 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET