Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal
50 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
49 30.6g / 49%
38 54.5g / 38%
13 18.7g / 13%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

(0)
50 perc
Közepes

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
cukkini
250  g
gomba
150  g
pirospaprika
150  g
sárga paprika
400  g
póréhagyma
4  ek
olívaolaj
1  ek
balzsamecet
2  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
3  ek
víz
200  g
Feta sajt
1  kis darab
kakukkfű
100  g
liszt
50  g
zabpehely
75  g
vaj
50  g
parmezán sajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
54.58 g
Energia
546.82 kcal
Zsír
30.67 g
Fehérje
18.7 g
Telített zsírok
14.37 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

50 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    A sütőt 200°C-ra előmelegítjük (légkeveréses sütő esetében 170°C elegendő).
  • 2. lépés

    12 perc
    A cukkinit megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, a magokat és a belsejét eltávolítjuk, majd nagy kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk.
  • 3. lépés

    10 perc
    Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét. A zöldségeket adagonként megpirítjuk. Ha az utolsó adag zöldség is megpirult tegyük vissza az összes zöldséget a serpenyőbe, öntsük hozzá a balzsamecetet, keverjük el és vegyük le a tűzről.
  • 4. lépés

    3 perc
    Keverjük össze a MAGGI Bolognai spagetti alapot a maradék olívaolajjal és vízzel. Öntsük rá a zöldségekre, és keverjük össze alaposan.
  • 5. lépés

    4 perc
    Vágjuk a feta sajtot kockára és keverjük hozzá a zöldségekhez, majd az egészet öntsük egy lapos, hőálló edénybe.
  • 6. lépés

    20 perc
    A morzsás masszához a kakukkfüvet először mossuk meg, majd aprítsuk fel. A lisztet gyúrjuk össze a zabpehellyel, a hideg vajjal és a parmezánnal. Amikor megvagyunk, kenjük rá a zöldséges keverékre és süssük a sütőben kb. 12 percig.
Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

1. lépés 6

A sütőt 200°C-ra előmelegítjük (légkeveréses sütő esetében 170°C elegendő).

Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

2. lépés 6

A cukkinit megtisztítjuk, megmossuk és felszeleteljük. A gombát megtisztítjuk és szeletekre vágjuk. A paprikát megmossuk, a magokat és a belsejét eltávolítjuk, majd nagy kockákra vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, megmossuk és karikákra vágjuk.

Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

3. lépés 6

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolaj felét. A zöldségeket adagonként megpirítjuk. Ha az utolsó adag zöldség is megpirult tegyük vissza az összes zöldséget a serpenyőbe, öntsük hozzá a balzsamecetet, keverjük el és vegyük le a tűzről.

Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

4. lépés 6

Keverjük össze a MAGGI Bolognai spagetti alapot a maradék olívaolajjal és vízzel. Öntsük rá a zöldségekre, és keverjük össze alaposan.

Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

5. lépés 6

Vágjuk a feta sajtot kockára és keverjük hozzá a zöldségekhez, majd az egészet öntsük egy lapos, hőálló edénybe.

Mediterrán zöldségmorzsa parmezánnal

6. lépés 6

A morzsás masszához a kakukkfüvet először mossuk meg, majd aprítsuk fel. A lisztet gyúrjuk össze a zabpehellyel, a hideg vajjal és a parmezánnal. Amikor megvagyunk, kenjük rá a zöldséges keverékre és süssük a sütőben kb. 12 percig.

Recept letöltése