A zöldpaprika idényen kívül akár kaliforniai paprikát is használhatunk ehhez a sokoldalú fogáshoz: melegen, húsok mellé köretként, önálló zöldséges főételként is megállja a helyét, de a rizssaláta hidegen, előételként is kitűnő. Próbáljuk ki egy szelet kovászos kenyérből készült pirítóssal és fehérborral!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A nagyobb paprikákat kettévágjuk, a kisebbeknek csak a tetejét vágjuk le. Kicsumázzuk, a szárát levágjuk.
2. lépés
7 perc
Az olajon a hideg vízzel leöblített rizst átforrósítjuk, hozzáadjuk az újhagymát és a zöldborsót, majd kevergetve néhány percig pároljuk.
3. lépés
15 perc
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a MAGGI Ízvarázst, felforraljuk, és kis lángon, lefedve 15 percig főzzük, közben néha megkevergetjük. Ha esetleg közben a levét elforrta, kevés vízzel pótoljuk.
4. lépés
8 perc
Ezután további 5-8 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs felszívja a maradék folyadékot is.
5. lépés
5 perc
A rizses töltekéket a paprikákba töltjük és melegen vagy hidegen tálaljuk.
1. lépés
5
A nagyobb paprikákat kettévágjuk, a kisebbeknek csak a tetejét vágjuk le. Kicsumázzuk, a szárát levágjuk.
2. lépés
5
Az olajon a hideg vízzel leöblített rizst átforrósítjuk, hozzáadjuk az újhagymát és a zöldborsót, majd kevergetve néhány percig pároljuk.
3. lépés
5
Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a MAGGI Ízvarázst, felforraljuk, és kis lángon, lefedve 15 percig főzzük, közben néha megkevergetjük. Ha esetleg közben a levét elforrta, kevés vízzel pótoljuk.
4. lépés
5
Ezután további 5-8 percig lefedve állni hagyjuk, hogy a rizs felszívja a maradék folyadékot is.
5. lépés
5
A rizses töltekéket a paprikákba töltjük és melegen vagy hidegen tálaljuk.