Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

(0)
70 perc
Közepes

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
10  db
burgonya
100  g
vaj
1  csomag
egész csirke
1  tasak
Csirke fűszerkeverék
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
52.3 g
Energia
891.3 kcal
Zsír
59.3 g
Fehérje
38.5 g
Telített zsírok
21.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

70 perc
  • 1. lépés

    2 perc
    A vajból 4 dkg-ot vékonyra szeletelünk és a csirke bőre alá csúsztatjuk, vigyázva, hogy ne sértsük fel azt.
  • 2. lépés

    1 perc
    A csirke lábait szorosan összekötjük a hasüreg nyílása előtt, majd lefele hozzákötjük a farrészhez. Így lezárjuk a hasüreget és a belül keletkező gőz átjárja a csirkénket: nem szárad ki a hús, a bőre mégis ropogós lesz. A szárnyvégeket a csirke háta mögé szorítjuk.
  • 3. lépés

    1 perc
    Bedörzsöljük a csirke fűszerkeverékkel.
  • 4. lépés

    10 perc
    A burgonyákat meghámozzuk, egyenként, evőkanálba rakva – ez akadályozza majd meg, hogy teljesen átvágjuk – sűrűn, szinte milliméterenként bevagdossuk.
  • 5. lépés

    5 perc
    A maradék vajat csirke fűszerkeverékkel kikeverjük, felével megkenjük a burgonyákat.
  • 6. lépés

    50 perc
    200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük a húst és a köretet – félidőben a csirkét takarjuk sütőpapírral, hogy a fűszer ne égjen rá.
  • 7. lépés

    1 perc
    Tálaláskor a burgonyákat a maradék fűszervajjal megkenjük.
Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

1. lépés 7

A vajból 4 dkg-ot vékonyra szeletelünk és a csirke bőre alá csúsztatjuk, vigyázva, hogy ne sértsük fel azt.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

2. lépés 7

A csirke lábait szorosan összekötjük a hasüreg nyílása előtt, majd lefele hozzákötjük a farrészhez. Így lezárjuk a hasüreget és a belül keletkező gőz átjárja a csirkénket: nem szárad ki a hús, a bőre mégis ropogós lesz. A szárnyvégeket a csirke háta mögé szorítjuk.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

3. lépés 7

Bedörzsöljük a csirke fűszerkeverékkel.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

4. lépés 7

A burgonyákat meghámozzuk, egyenként, evőkanálba rakva – ez akadályozza majd meg, hogy teljesen átvágjuk – sűrűn, szinte milliméterenként bevagdossuk.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

5. lépés 7

A maradék vajat csirke fűszerkeverékkel kikeverjük, felével megkenjük a burgonyákat.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

6. lépés 7

200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük a húst és a köretet – félidőben a csirkét takarjuk sütőpapírral, hogy a fűszer ne égjen rá.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

7. lépés 7

Tálaláskor a burgonyákat a maradék fűszervajjal megkenjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
8 + 0 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Csirke
  • Ebéd
  • Egyéb
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Krumpli
  • Második fogás
  • Nyár
  • Teljes fogás
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Fűszeres Indiai Paradicsomleves

    Fűszeres Indiai Paradicsomleves

    26 perc Közepes
  • Zöldfűszeres tejszínes csirkecombok

    Zöldfűszeres tejszínes csirkecombok

    44 perc Könnyű
  • Pórés, fűszeres csirke

    Pórés, fűszeres csirke

    25 perc Könnyű
  • Sertésflekken fűszeres krumplipürével

    Sertésflekken fűszeres krumplipürével

    60 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET