Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Csípős karácsonyi halászlé

(0)
90perc
Közepes
Egyszerű karácsonyi halászlé, amihez az alapot akár előző nap is elkészítheted és csak az ebéd előtt főzöd bele a friss halhúst.

Hozzávalók

-
6 6 servings
+

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

4  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
1.5  kg
ponty
40  dkg
harcsa
10  dkg
haltej
10  dkg
halikra
10  dkg
paprika
1  ek
fűszerpaprika
4  fej
vöröshagyma
1 
paradicsom
3  ek
olaj
1.8  l
víz

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
580.71 kcal
Fehérje
65.84 g
Szénhidrát
16.8 g
Telített zsírok
5.11 g
Zsír
27.85 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
5 perc
Egy nagy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.
2. lépés
50 perc
Beletesszük a hal szeletek felét, majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.
3. lépés
3 perc
Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.
4. lépés
2 perc
Beletesszük a meghámozott és feldarabolt paradicsomot, valamint a kimagozott, feldarabolt paprikákat.
5. lépés
20 perc
Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi Halászlékockákat és további fél órán át főzzük.
6. lépés
10 perc
Az utolsó tíz percben a leveshez adjuk a maradék haldarabokat, valamint az ikrát és a haltejet is.
Csípős karácsonyi halászlé

1. lépés 6

Egy nagy lábasban az olajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát, felöntjük a vízzel.

Csípős karácsonyi halászlé

2. lépés 6

Beletesszük a hal szeletek felét, majd kevés sóval bő 1 órán át főzzük.

Csípős karácsonyi halászlé

3. lépés 6

Az így elkészített alaplevet áttörjük, majd sűrű szövésű szitán átpasszírozzuk.

Csípős karácsonyi halászlé

4. lépés 6

Beletesszük a meghámozott és feldarabolt paradicsomot, valamint a kimagozott, feldarabolt paprikákat.

Csípős karácsonyi halászlé

5. lépés 6

Belekeverjük a fűszerpaprikát, majd visszaforraljuk, hozzáadjuk a Maggi Halászlékockákat és további fél órán át főzzük.

Csípős karácsonyi halászlé

6. lépés 6

Az utolsó tíz percben a leveshez adjuk a maradék haldarabokat, valamint az ikrát és a haltejet is.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév