Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Kínai csípős-savanyú leves

Kínai csípős-savanyú leves

(0)
43 perc
Nehéz

Hozzávalók

4

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Szárnyashúsleves-kocka
2  ek
olaj
3  gerezd
fokhagyma
1  tk
Gyömbérgyökér, nyers
5 
Gomba, shiitake, szárított
150  g
csirkemellfilé
1  db
sárgarépa
30  g
csiperke gomba
2  g
Paprika, chili, zöld, konzerv
4  ek
Szójaszósz szójából (tamari)
1  tk
Cukor, kristálycukor
3  ek
Ecet, desztillált
2  db
Tojás, egész, nyers, friss
2  db
újhagyma
4  ek
Kukoricakeményítő
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
29.4 g
Energia
273.8 kcal
Zsír
10.6 g
Fehérje
15 g
Telített zsírok
2 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

43 perc
  • Lépés1

    18 perc
    A fafülgombát forró vízbe áztatjuk, amíg meg nem puhul (kb. 15 perc), utána nagyon apró darabokra vágjuk.
  • Lépés2

    5 perc
    A csirkét apró kockákra vágjuk, megforgatjuk egy kevés keményítőben és szójaszószban.
  • Lépés3

    3 perc
    A leves alapját kikeverjük egy tálban: szójaszósz, keményítő, rizsecet, chilipaszta, és nádcukor.
  • Lépés4

    4 perc
    Egy lábasban olajon megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd felöntjük 500 ml vízzel és beledobjuk a Maggi Szárnyashús-leveskockát.
  • Lépés5

    8 perc
    Miután felforrt, beleöntjük a kikevert alapot, beledobjuk a felkockázott csirkét, a nagyon apróra vágott répát, a fafülgombát és kevergetve megfőzzük az alapanyagokat.
  • Lépés6

    2 perc
    Ezután a keményítőt kikeverjük három evőkanál hideg vízzel és a leveshez adjuk, pár perc alatt be fog sűrűsödni.
  • Lépés7

    2 perc
    Ezután a levesbe ütjük a tojásokat és óvatosan, 2 percig kevergetve megfőzzük őket.
  • Lépés8

    1 perc
    Tálalásnál karikázott újhagymát szórunk a tetejére.
Kínai csípős-savanyú leves

Lépés1 8

Lépés1 Lépés1

A fafülgombát forró vízbe áztatjuk, amíg meg nem puhul (kb. 15 perc), utána nagyon apró darabokra vágjuk.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés2 8

Lépés2 Lépés2

A csirkét apró kockákra vágjuk, megforgatjuk egy kevés keményítőben és szójaszószban.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés3 8

Lépés3 Lépés3

A leves alapját kikeverjük egy tálban: szójaszósz, keményítő, rizsecet, chilipaszta, és nádcukor.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés4 8

Lépés4 Lépés4 Lépés4 Lépés4

Egy lábasban olajon megpirítjuk a fokhagymát és a gyömbért, majd felöntjük 500 ml vízzel és beledobjuk a Maggi Szárnyashús-leveskockát.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés5 8

Lépés5 Lépés5 Lépés5 Lépés5

Miután felforrt, beleöntjük a kikevert alapot, beledobjuk a felkockázott csirkét, a nagyon apróra vágott répát, a fafülgombát és kevergetve megfőzzük az alapanyagokat.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés6 8

Lépés6 Lépés6

Ezután a keményítőt kikeverjük három evőkanál hideg vízzel és a leveshez adjuk, pár perc alatt be fog sűrűsödni.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés7 8

Lépés7 Lépés7

Ezután a levesbe ütjük a tojásokat és óvatosan, 2 percig kevergetve megfőzzük őket.

Kínai csípős-savanyú leves

Lépés8 8

Lépés8 Lépés8

Tálalásnál karikázott újhagymát szórunk a tetejére.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
1 + 3 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Ázsiai stílusú
  • Csirke
  • Ebéd
  • Előétel
  • Előétel
  • Előételek
  • Fehérjeforrás
  • Főétel
  • Forró
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Kínai stílusú
  • kínai újév
  • könnyed fogás
  • könnyű vacsora
  • Leves
  • Magas fehérjetartalmú
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Édes chili szószos tofu kínai kellel

    Édes chili szószos tofu kínai kellel

    15 perc Könnyű
  • Kínai ragacsos csirke édes chiliszósszal

    Kínai ragacsos csirke édes chiliszósszal

    24 perc Könnyű
  • Ázsiai tésztasaláta kínai kellel

    Ázsiai tésztasaláta kínai kellel

    24 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET