Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolognai töltött padlizsán

0
60 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 g
3 dl
forró víz
30 dkg
darált marhahús
2 ek
olaj
1 g
feketebors
10 dkg
sajt
2 db
padlizsán

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
471.31 kcal
Fehérje
19.78 g
Szénhidrát
14.31 g
Telített zsírok
14 g
Zsír
37.21 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

60 perc
1. lépés
7 perc
A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, középről a húsukat éles szélű kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk, körben és alul jó 1 centis peremet hagyva. A kivájt részeket felkockázzuk.
2. lépés
3 perc
A fél padlizsánokat belül megsózzuk és lefele fordítva tálcára sorakoztatjuk, félrerakjuk.
3. lépés
15 perc
A húst az olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kivájt padlizsánt is, majd a MAGGI Milánói makaróni alapot és 3 dl vizet.
4. lépés
10 perc
10 percig, néha megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
5. lépés
25 perc
A padlizsánok belsejét papírtörlővel megtöröljük, újra alaposan megsózzuk, megborsozzuk, beletöltjük a húsos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük – az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával, ha a sajt nagyon pirulni kezdene.
Bolognai töltött padlizsán

1. lépés 5

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, középről a húsukat éles szélű kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk, körben és alul jó 1 centis peremet hagyva. A kivájt részeket felkockázzuk.

Bolognai töltött padlizsán

2. lépés 5

A fél padlizsánokat belül megsózzuk és lefele fordítva tálcára sorakoztatjuk, félrerakjuk.

Bolognai töltött padlizsán

3. lépés 5

A húst az olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kivájt padlizsánt is, majd a MAGGI Milánói makaróni alapot és 3 dl vizet.

Bolognai töltött padlizsán

4. lépés 5

10 percig, néha megkeverve sűrűre főzzük a szószt.

Bolognai töltött padlizsán

5. lépés 5

A padlizsánok belsejét papírtörlővel megtöröljük, újra alaposan megsózzuk, megborsozzuk, beletöltjük a húsos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük – az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával, ha a sajt nagyon pirulni kezdene.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév