Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Bolognai töltött padlizsán
60 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
72 37.2g / 72%
12 14.2g / 12%
16 19.7g / 16%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bolognai töltött padlizsán

(0)
60 perc
Könnyű
Az olasz eredetű szószok nemcsak a tésztákkal működnek jól: a semleges ízű zöldségek jól átveszik az aromákat, arról nem is szólva, hogy spórolhatunk egy kis kalóriát már a tavasz közeledtére gondolva...

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Milánói makaróni alap
1  g
3  dl
forró víz
30  dkg
darált marhahús
2  ek
olaj
1  g
feketebors
10  dkg
sajt
2  db
padlizsán

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
14.29 g
Energia
471.2 kcal
Zsír
37.2 g
Fehérje
19.78 g
Telített zsírok
14 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    7 perc
    A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, középről a húsukat éles szélű kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk, körben és alul jó 1 centis peremet hagyva. A kivájt részeket felkockázzuk.
  • 2. lépés

    3 perc
    A fél padlizsánokat belül megsózzuk és lefele fordítva tálcára sorakoztatjuk, félrerakjuk.
  • 3. lépés

    15 perc
    A húst az olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kivájt padlizsánt is, majd a MAGGI Milánói makaróni alapot és 3 dl vizet.
  • 4. lépés

    10 perc
    10 percig, néha megkeverve sűrűre főzzük a szószt.
  • 5. lépés

    25 perc
    A padlizsánok belsejét papírtörlővel megtöröljük, újra alaposan megsózzuk, megborsozzuk, beletöltjük a húsos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük – az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával, ha a sajt nagyon pirulni kezdene.
Bolognai töltött padlizsán

1. lépés 5

A padlizsánokat hosszában félbevágjuk, középről a húsukat éles szélű kiskanállal vagy karalábévájóval kivájjuk, körben és alul jó 1 centis peremet hagyva. A kivájt részeket felkockázzuk.

Bolognai töltött padlizsán

2. lépés 5

A fél padlizsánokat belül megsózzuk és lefele fordítva tálcára sorakoztatjuk, félrerakjuk.

Bolognai töltött padlizsán

3. lépés 5

A húst az olajon kevergetve fehéredésig pirítjuk, hozzáadjuk a kivájt padlizsánt is, majd a MAGGI Milánói makaróni alapot és 3 dl vizet.

Bolognai töltött padlizsán

4. lépés 5

10 percig, néha megkeverve sűrűre főzzük a szószt.

Bolognai töltött padlizsán

5. lépés 5

A padlizsánok belsejét papírtörlővel megtöröljük, újra alaposan megsózzuk, megborsozzuk, beletöltjük a húsos mártást, megszórjuk reszelt sajttal és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük – az utolsó 5 percben takarjuk le alufóliával, ha a sajt nagyon pirulni kezdene.

Recept letöltése