Bolognai töltött burgonya
60perc
Könnyű
Az olaszos ételek jöttek, láttak és győztek, és szinte mindenki kedvencévé váltak az elmúlt évtizedek alatt. A csak természetes összetevőkből álló Bolognai spagetti alap természetesen nemcsak tésztával használható: itt burgonyával párosítva készítünk belőle kiadós ebédet/vacsorát.
1
tasak
1
tk
só
2
ek
olívaolaj
6
nagy
burgonya
3
dl
forró víz
30
dkg
darált marhahús
5
dkg
sajt
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
770.42 kcal
Szénhidrát
93.18 g
Fehérje
24.52 g
Zsír
33.62 g
Telített zsírok
11.99 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
60 perc
1. lépés
40 perc
A burgonyát megsikáljuk, villával megszurkáljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 40 perc alatt megsütjük.
2. lépés
10 perc
Közben az olívaolajon a darált húst kevergetve átpirítjuk, majd hozzáadjuk a bolognai spagetti alapot és a vizet. Elkeverjük és 10 perc alatt készre főzzük.
3. lépés
2 perc
A megsült burgonyákat kissé hűlni hagyjuk, hosszában félbevágjuk és a belsejét a szószba kanalazzuk, körben egy centis peremet hagyva.
4. lépés
8 perc
A krémes sült burgonyát elkeverjük a szósszal, visszatöltjük a félbevágott burgonyacsónakokba és kevés reszelt sajttal meghintve visszarakjuk a sütőbe, míg a sajt kissé megpirul a tetején.
Hozzászólások 0