Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Bolognai raguval töltött gömbcukkini
40 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
67 31.6g / 67%
13 14.4g / 13%
20 22g / 20%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bolognai raguval töltött gömbcukkini

(0)
40 perc
Közepes
Bár a cukkini csak a 70-es években kezdett el elterjedni nálunk, ma már rengeteg variációja elérhető, sárga, csíkos vagy akár gömb alakú is. Ez utóbbit könnyű kezelni és tölteni, zsengesége miatt pedig hamar el is készül a sütőben.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  csipet
4  ek
olaj
40  dkg
darált hús
4  db
gömbcukkini
1  üveg
Maggi Klasszikus bolognai szósz

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
14.48 g
Energia
429.76 kcal
Zsír
31.61 g
Fehérje
22.06 g
Telített zsírok
11.7 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    3 perc
    A cukkiniket megmossuk, kalapját 1 cm vastagon levágjuk.
  • 2. lépés

    2 perc
    A cukkinik belsejét kiskanállal úgy vájjuk ki, hogy körülbelül 1 cm vastag faluk maradjon, belülről sózzuk és lefele fordítva állni hagyjuk, hogy  a levét kissé kiengedje.
  • 3. lépés

    15 perc
    A kivájt belső részt – ha zsenge, nem túl magos – apróra vágjuk, és a darált hússal együtt a forró olajon átpirítjuk, sózzuk, hozzá adjuk a Maggi szószt és összeforraljuk, hogy sűrű ragut kapjunk.
  • 4. lépés

    20 perc
    A kivájt cukkinik belsejét megtöltjük vele, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük - ekkor a cukkini húsa már megpárolódott, de még nem vesztette el tartását.
Bolognai raguval töltött gömbcukkini

1. lépés 4

A cukkiniket megmossuk, kalapját 1 cm vastagon levágjuk.

Bolognai raguval töltött gömbcukkini

2. lépés 4

A cukkinik belsejét kiskanállal úgy vájjuk ki, hogy körülbelül 1 cm vastag faluk maradjon, belülről sózzuk és lefele fordítva állni hagyjuk, hogy  a levét kissé kiengedje.

Bolognai raguval töltött gömbcukkini

3. lépés 4

A kivájt belső részt – ha zsenge, nem túl magos – apróra vágjuk, és a darált hússal együtt a forró olajon átpirítjuk, sózzuk, hozzá adjuk a Maggi szószt és összeforraljuk, hogy sűrű ragut kapjunk.

Bolognai raguval töltött gömbcukkini

4. lépés 4

A kivájt cukkinik belsejét megtöltjük vele, és 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 percig sütjük - ekkor a cukkini húsa már megpárolódott, de még nem vesztette el tartását.

Recept letöltése