Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
25 / 100
Hozd egyensúlyba az étkezésed
MyMenuIQ™
25 / 100
Alacsony érték
Még javítanod kell az étkezéseden

Hozd egyensúlyba az étkezésed

Köret
Add hozzá a menühöz
Előétel
Add hozzá a menühöz
Egyéb
Add hozzá a menühöz
Vissza
Mit értünk kiegyensúlyozott étkezés alatt?

A kiegyensúlyozott vagy változatos étkezés magában foglalja a kulcsfontosságú tápanyagokat és alapvető élelmiszer csoportokat, mint például zöldségek, gyümölcsök, gabonafélék.

A MyMenu IQ™ létrehoz egy táplálkozási pontszámot, figyelembe véve a menü energia- és tápanyagtartalmát a táplálkozási ajánlásoknak megfelelően, egy átlagos felnőtt napi 2000 kcal-ás étrendje alapján.

MyMenu IQ™ útmutatást ad ahhoz, hogy te minél egészségtudatosabb ételkombinációt válassz egy 0-tól 100 pontig terjedő skálán, a főétkezésre összpontosítva.

Mit jelentenek a MyMenuIQ™ pontszámok?
Alacsony érték (0 - 44)
Lehetőség szerint válassz olyan ételeket, amelyek tápérték összetétele kedvezőbb, hogy elérd az étrendi és táplálkozási ajánlásoknak megfelelő értéket.
Megfelelő érték (45 - 69)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
Kiváló érték (70 - 100)
Az összeállított menü hozzájárul a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz. Változatos élelmiszereket tartalmaz és biztosítja a legfontosabb tápanyagokat.
A MyMenu IQ™ pontszám a webhelyen leírt digitális receptre vonatkozik. Az élelmiszer-összetevőkre és élelmiszertermékekre vonatkozó tápértékadatok a szabványos élelmiszer -összetételi adatbázisokon, például az USDA SR28, BLS32, valamint az élelmiszer-címkézési adatokon alapulnak.
Fehérje
34.2g / 16%
Szénhidrát
46.5g / 21%
Zsír
61.3g / 63%
A tápérték elemzések megmutatják az élelmiszer vagy recept egy adagjában lévő makrotápanyagok (mint például szénhidrátok, fehérjék, zsírok) mennyiségét és azt, hogy hány %-ban járultak hozzá az adag teljes energiatartalmához.

Táplálkozási tippek

  • Főzz ízletes, tápláló és megfizethető helyi alapanyagokból.
  • Tudtad, hogy ha a főzés végén adod az ételhez a zöldségeket és zöldfűszereket, akkor azok megőrzik élénk színeiket, ízüket, roppanósságukat valamint fontos tápanyagaikat?
  • Tedd változatosabbá az étkezésed C-vitaminban gazdag zöldségekkel és gyümölcsökkel, mint a paprika, petrezselyemzöld, ribizli és citrusfélék, lehetővé téve szervezeted számára, hogy még több vasat hasznosítson az étkezések során. #livestrongwithiron

Bolognai pite

(0)
90perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

40  dkg
darált hús
10  dkg
Sajt, Gouda sajt
2  kis
Tojás, egész, nyers, friss
10  dkg
vaj
3  dl
forró víz
3  ek
olaj
20  dkg
liszt
1  tk

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
875.94 kcal
Fehérje
34.17 g
Szénhidrát
46.53 g
Telített zsírok
26.67 g
Zsír
61.25 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
50 perc
A lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, majd robotgép segítségével morzsásra aprítjuk. Hozzáadunk kevés vizet és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.
2. lépés
10 perc
A húst átpirítjuk az olajon, majd a MAGGI XXL Bolognai spagetti alappal és 2 dl vízzel néhány perc alatt sűrű szósszá főzzük, utána hűlni hagyjuk.
3. lépés
2 perc
A tésztát jól lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm-es pite- vagy tortaformát úgy, hogy kb. 3 centis perem maradjon.
4. lépés
5 perc
200 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük, egy nagyobb darab, összegyűrt sütőpapírral kitöltve, hogy a tésztaperem megmaradjon.
5. lépés
3 perc
A húsos mártást elkeverjük a felvert tojásokkal és a sajt kétharmadával, majd az elősütött tésztába töltjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
6. lépés
20 perc
További 20 perc alatt készre sütjük a húsos pitét.
Bolognai pite

1. lépés 6

A lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, majd robotgép segítségével morzsásra aprítjuk. Hozzáadunk kevés vizet és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.

Bolognai pite

2. lépés 6

A húst átpirítjuk az olajon, majd a MAGGI XXL Bolognai spagetti alappal és 2 dl vízzel néhány perc alatt sűrű szósszá főzzük, utána hűlni hagyjuk.

Bolognai pite

3. lépés 6

A tésztát jól lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm-es pite- vagy tortaformát úgy, hogy kb. 3 centis perem maradjon.

Bolognai pite

4. lépés 6

200 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük, egy nagyobb darab, összegyűrt sütőpapírral kitöltve, hogy a tésztaperem megmaradjon.

Bolognai pite

5. lépés 6

A húsos mártást elkeverjük a felvert tojásokkal és a sajt kétharmadával, majd az elősütött tésztába töltjük, és a maradék sajttal megszórjuk.

Bolognai pite

6. lépés 6

További 20 perc alatt készre sütjük a húsos pitét.

Recept letöltése
Letöltés

Fedezz fel még többet!

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév