Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolognai pite

0
90 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

40 dkg
darált hús
10 dkg
Sajt, Gouda sajt
2 kis
Tojás, egész, nyers, friss
10 dkg
vaj
3 dl
forró víz
3 ek
olaj
20 dkg
liszt
1 tk

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Telített zsírok
26.67 g
Zsír
61.35 g
Fehérje
34.58 g
Szénhidrát
46.7 g
Energia
878.99 kcal
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
50 perc
A lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, majd robotgép segítségével morzsásra aprítjuk. Hozzáadunk kevés vizet és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.
2. lépés
10 perc
A húst átpirítjuk az olajon, majd a MAGGI XXL Bolognai spagetti alappal és 2 dl vízzel néhány perc alatt sűrű szósszá főzzük, utána hűlni hagyjuk.
3. lépés
2 perc
A tésztát jól lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm-es pite- vagy tortaformát úgy, hogy kb. 3 centis perem maradjon.
4. lépés
5 perc
200 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük, egy nagyobb darab, összegyűrt sütőpapírral kitöltve, hogy a tésztaperem megmaradjon.
5. lépés
3 perc
A húsos mártást elkeverjük a felvert tojásokkal és a sajt kétharmadával, majd az elősütött tésztába töltjük, és a maradék sajttal megszórjuk.
6. lépés
20 perc
További 20 perc alatt készre sütjük a húsos pitét.
Bolognai pite

1. lépés 6

A lisztet elkeverjük a sóval és a vajjal, majd robotgép segítségével morzsásra aprítjuk. Hozzáadunk kevés vizet és kézzel egynemű tésztává gyúrjuk majd 1 órát a hűtőben pihentetjük.

Bolognai pite

2. lépés 6

A húst átpirítjuk az olajon, majd a MAGGI XXL Bolognai spagetti alappal és 2 dl vízzel néhány perc alatt sűrű szósszá főzzük, utána hűlni hagyjuk.

Bolognai pite

3. lépés 6

A tésztát jól lisztezett felületen 2-3 mm vastagságú kerek lappá nyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm-es pite- vagy tortaformát úgy, hogy kb. 3 centis perem maradjon.

Bolognai pite

4. lépés 6

200 fokra előmelegített sütőben 5 percig elősütjük, egy nagyobb darab, összegyűrt sütőpapírral kitöltve, hogy a tésztaperem megmaradjon.

Bolognai pite

5. lépés 6

A húsos mártást elkeverjük a felvert tojásokkal és a sajt kétharmadával, majd az elősütött tésztába töltjük, és a maradék sajttal megszórjuk.

Bolognai pite

6. lépés 6

További 20 perc alatt készre sütjük a húsos pitét.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév