Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bolognai kosárkák

1
40 perc
Könnyű
Látványos előételt készíthetünk a klasszikus olaszos raguval töltve, ráadásul előre is, akár külön-külön elkészíthetjük az elemeket, és tálalás előtt már csak össze kell állítanunk a töltött kosárkákat – garantált siker minden ünnepélyes alkalommal.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

50 dkg
darált hús
1 tasak
leveles tészta
3 ek
étolaj
5 dl
víz
1 db
tojás

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
809.96 kcal
Fehérje
31.02 g
Szénhidrát
40.43 g
Telített zsírok
14.28 g
Zsír
58.07 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

40 perc
1. lépés
5 perc
A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.
2. lépés
10 perc
Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.
3. lépés
2 perc
A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.
4. lépés
5 perc
Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.
5. lépés
4 perc
A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.
6. lépés
1 perc
A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.
7. lépés
12 perc
200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
lépés
1 perc
A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.
Bolognai kosárkák

1. lépés 8

A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.

Bolognai kosárkák

2. lépés 8

Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.

Bolognai kosárkák

3. lépés 8

A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.

Bolognai kosárkák

4. lépés 8

Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.

Bolognai kosárkák

5. lépés 8

A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.

Bolognai kosárkák

6. lépés 8

A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.

Bolognai kosárkák

7. lépés 8

200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Bolognai kosárkák

lépés 8

A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév