Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Bolognai kosárkák
Bolognai kosárkák
40 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
65 57.9g / 65%
20 40.2g / 20%
15 30.6g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Bolognai kosárkák

(0)
40 perc
Könnyű

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap XXL
50  dkg
darált hús
1  tasak
leveles tészta
3  ek
étolaj
5  dl
víz
1  db
tojás

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
40.26 g
Energia
806.9 kcal
Zsír
57.97 g
Fehérje
30.61 g
Telített zsírok
14.28 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.
  • 2. lépés

    10 perc
    Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.
  • 3. lépés

    2 perc
    A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.
  • 5. lépés

    4 perc
    A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.
  • 6. lépés

    1 perc
    A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.
  • 7. lépés

    12 perc
    200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
  • lépés

    1 perc
    A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.
Bolognai kosárkák

1. lépés 8

A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.

Bolognai kosárkák

2. lépés 8

Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.

Bolognai kosárkák

3. lépés 8

A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.

Bolognai kosárkák

4. lépés 8

Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.

Bolognai kosárkák

5. lépés 8

A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.

Bolognai kosárkák

6. lépés 8

A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.

Bolognai kosárkák

7. lépés 8

200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Bolognai kosárkák

lépés 8

A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.

Recept letöltése