Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Bolognai kosárkák

Bolognai kosárkák

(0)
40 perc
Könnyű

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap XXL
50  dkg
darált hús
1  tasak
leveles tészta
3  ek
étolaj
5  dl
víz
1  db
tojás
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
40.3 g
Energia
806.9 kcal
Zsír
58 g
Fehérje
30.6 g
Telített zsírok
14.3 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.
  • 2. lépés

    10 perc
    Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.
  • 3. lépés

    2 perc
    A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.
  • 5. lépés

    4 perc
    A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.
  • 6. lépés

    1 perc
    A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.
  • 7. lépés

    12 perc
    200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
  • lépés

    1 perc
    A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.
Bolognai kosárkák

1. lépés 8

A darált húst átpirítjuk az olajon, hozzáadunk 4 dl vizet és a MAGGI alapot.

Bolognai kosárkák

2. lépés 8

Kevergetve 10 perc alatt készre főzzük, hűlni hagyjuk.

Bolognai kosárkák

3. lépés 8

A tésztát kitekerjük, és 10 percre a fagyasztóba rakjuk.

Bolognai kosárkák

4. lépés 8

Ezután 5-6 cm átmérőjű kerek szaggatóval 24 kört szaggatunk, 16 darabnak pedig a közepét is kiszúrjuk egy 2-3 centiméteres kör alakú kiszúróval.

Bolognai kosárkák

5. lépés 8

A kosárka alja a a kiszúratlan lap lesz, a szélét körben hideg vízzel megkenjük, ráteszünk egy kiszúrt körlapot, azt is átkenjük hideg vízzel és egy újabbat rakunk a tetejére. Enyhén összenyomjuk a lapokat. Így járunk el a többi kiszaggatott lappal is; gyorsan dolgozzunk, mert így hidegen könnyen kezelhető a tészta, nem veszti el a formáját.

Bolognai kosárkák

6. lépés 8

A kosárkák tetejét megkenjük tojással – vigyázzunk, ne folyjon le a széleken, mert akkor nem emelkedik meg szépen a tésztánk.

Bolognai kosárkák

7. lépés 8

200 fokra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.

Bolognai kosárkák

lépés 8

A bolognai ragut a kosárkákba töltjük, tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
12 + 4 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Brunch
  • európai
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • könnyű
  • Marhahús
  • olasz
  • Reggeli
  • Sós pite / tészta
  • Sütés
  • Vacsora

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Házi pizza bolognai alappal

    Házi pizza bolognai alappal

    176 perc Könnyű
  • Húsgombócok bolognai szószban sütve

    Húsgombócok bolognai szószban sütve

    40 perc Közepes
  • Húsimádó bolognai pizza

    Húsimádó bolognai pizza

    90 perc Közepes
  • Bolognai leveles papucs

    Bolognai leveles papucs

    45 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET