Ahogy közeleg a hideg, egyre fontosabbak a tápláló, meleg reggelik. Az olaszok omlettjét, a frittatát igazán gyorsan elkészíthetjük, ráadásul nagyobbrészt a sütőben készül, így marad idő a készülődésre is. Ez a frittata most duplán olasz: bolognai alappal fűszerezzük-ízesítjük a tojást, és bár nagyon finom frissen karikázott ropogós lilahagymával, de reszelhetünk a tetejére sajtot is, ami pillanatok alatt megolvad a forró tojáslepény tetején.
A receptet köszönjük Piszkének!
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A zöldségeket serpenyőben egy kevés olajon átforrósítjuk, és 10 percig kevergetve megpároljuk, sózzuk. (Használhatjuk gyors párolásra a mikrosütőt is.)
3. lépés
2 perc
A tojásokat felverjük, sózzuk, majd hozzákeverjük a MAGGI Bolognai spagetti Alapot is.
4. lépés
5 perc
Egy 26-28 cm átmérőjű, tapadásmentes serpenyőben felforrósítjuk az olajat, jól körbeforgatjuk, rádobjuk a zöldségeket, egyenletesen elterítjük, majd rácsorgatjuk a tojásos keveréket.
5. lépés
12 perc
Csak addig sütjük, amíg a serpenyő szélén kezd megdermedni a tojás, ekkor 8-10 percre betoljuk a sütőbe, majd forrón tálaljuk.