Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva
90 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
62 67.5g / 62%
23 56.6g / 23%
15 39.1g / 15%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

(0)
90 perc
Könnyű
PÖRI-kihívásunkban hazai gasztrobloggereket kerestünk meg azzal, hogy készítsék el a nyár legmenőbb street foodját, a PÖRIt. A beérkező receptet köszönjük Hegyvári Zoltánnak a Húsimádó blog szerzőjének. Minden elfogyasztott PÖRI után egy adag elkészítésére való alapanyagot, illetve a kampány teljes bevételét felajánlottuk az Élelmiszerbanknak.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  dl
víz
1  dl
szódavíz
15  dkg
juhtúró
1  ek
őrölt pirospaprika
1  ág
petrezselyem
1  csipet
feketebors
25  dkg
liszt
5  g
friss kapor
2  db
tojás
2  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2.5  dl
tej
1  db
paradicsom
6  szelet
füstölt szalonna
0.5  db
kaliforniai paprika
1  ek
tejföl
1  tk
cukor
50  dkg
sertés comb
3  gerezd
fokhagyma
1  csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
56.68 g
Energia
1002.65 kcal
Zsír
67.52 g
Fehérje
39.17 g
Telített zsírok
23.99 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

90 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    Elsőként a sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk. Hagymát dinsztelünk egy lábasban a szalonnakockákon, majd beletesszük a piros paprikát, aztán a felkockázott hús.
  • 2. lépés

    30 perc
    Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, víz, két MAGGI pörköltszaftkocka és a fokhagyma is. Ezután hagyjuk, hogy a fedő alatt az ízek össezérjenek, és a hús átpuhuljon.
  • 3. lépés

    10 perc
    Közben bekeverjük a palacsintatésztát, majd a szokásos módon kisütjük. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert végeredményben dupla palacsintát fog mindenki megenni.
  • 4. lépés

    5 perc
    Egy kisebb tálban összekeverjük a juhtúrót a tejföllel vagy a mascarponéval, majd megszórjuk kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Annyi tejfölt vagy mascarponét adjunk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós masszát kapjunk.
  • 5. lépés

    20 perc
    Ha  minden alapanyag elkészült, következik a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére helyezzük az elkészült pörköltet, majd feltekerjük úgy, ahogy a hortobágyi palacsintát is szokás, de vékonyabb végeredményre törekszünk.
  • 6. lépés

    10 perc
    Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.
  • 7. lépés

    5 perc
    A végén zsírpapírba tekerjük a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani - és nem csurog mindenhol a pörköltszaft.
Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

1. lépés 7

Elsőként a sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk. Hagymát dinsztelünk egy lábasban a szalonnakockákon, majd beletesszük a piros paprikát, aztán a felkockázott hús.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

2. lépés 7

Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, víz, két MAGGI pörköltszaftkocka és a fokhagyma is. Ezután hagyjuk, hogy a fedő alatt az ízek össezérjenek, és a hús átpuhuljon.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

3. lépés 7

Közben bekeverjük a palacsintatésztát, majd a szokásos módon kisütjük. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert végeredményben dupla palacsintát fog mindenki megenni.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

4. lépés 7

Egy kisebb tálban összekeverjük a juhtúrót a tejföllel vagy a mascarponéval, majd megszórjuk kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Annyi tejfölt vagy mascarponét adjunk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós masszát kapjunk.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

5. lépés 7

Ha  minden alapanyag elkészült, következik a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére helyezzük az elkészült pörköltet, majd feltekerjük úgy, ahogy a hortobágyi palacsintát is szokás, de vékonyabb végeredményre törekszünk.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

6. lépés 7

Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

7. lépés 7

A végén zsírpapírba tekerjük a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani - és nem csurog mindenhol a pörköltszaft.

Recept letöltése