Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Vissza
60 59.2g / 60%
23 52.3g / 23%
17 38.5g / 17%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

(0)
70 perc
Közepes

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
10  db
burgonya
100  g
vaj
1  csomag
egész csirke
1  tasak
Maggi Csirke fűszerkeverék

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
52.34 g
Energia
891.3 kcal
Zsír
59.29 g
Fehérje
38.54 g
Telített zsírok
21.61 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

70 perc
  • 1. lépés

    2 perc
    A vajból 4 dkg-ot vékonyra szeletelünk és a csirke bőre alá csúsztatjuk, vigyázva, hogy ne sértsük fel azt.
  • 2. lépés

    1 perc
    A csirke lábait szorosan összekötjük a hasüreg nyílása előtt, majd lefele hozzákötjük a farrészhez. Így lezárjuk a hasüreget és a belül keletkező gőz átjárja a csirkénket: nem szárad ki a hús, a bőre mégis ropogós lesz. A szárnyvégeket a csirke háta mögé szorítjuk.
  • 3. lépés

    1 perc
    Bedörzsöljük a MAGGI Csirke fűszerkeverékkel.
  • 4. lépés

    10 perc
    A burgonyákat meghámozzuk, egyenként, evőkanálba rakva – ez akadályozza majd meg, hogy teljesen átvágjuk – sűrűn, szinte milliméterenként bevagdossuk.
  • 5. lépés

    5 perc
    A maradék vajat MAGGI Csirke fűszerkeverékkel kikeverjük, felével megkenjük a burgonyákat.
  • 6. lépés

    50 perc
    200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük a húst és a köretet – félidőben a csirkét takarjuk sütőpapírral, hogy a fűszer ne égjen rá.
  • 7. lépés

    1 perc
    Tálaláskor a burgonyákat a maradék fűszervajjal megkenjük.
Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

1. lépés 7

A vajból 4 dkg-ot vékonyra szeletelünk és a csirke bőre alá csúsztatjuk, vigyázva, hogy ne sértsük fel azt.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

2. lépés 7

A csirke lábait szorosan összekötjük a hasüreg nyílása előtt, majd lefele hozzákötjük a farrészhez. Így lezárjuk a hasüreget és a belül keletkező gőz átjárja a csirkénket: nem szárad ki a hús, a bőre mégis ropogós lesz. A szárnyvégeket a csirke háta mögé szorítjuk.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

3. lépés 7

Bedörzsöljük a MAGGI Csirke fűszerkeverékkel.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

4. lépés 7

A burgonyákat meghámozzuk, egyenként, evőkanálba rakva – ez akadályozza majd meg, hogy teljesen átvágjuk – sűrűn, szinte milliméterenként bevagdossuk.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

5. lépés 7

A maradék vajat MAGGI Csirke fűszerkeverékkel kikeverjük, felével megkenjük a burgonyákat.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

6. lépés 7

200 fokra előmelegített sütőben 50-55 percig sütjük a húst és a köretet – félidőben a csirkét takarjuk sütőpapírral, hogy a fűszer ne égjen rá.

Fűszeres egészben sült csirke fűszervajas Hasselback burgonyával

7. lépés 7

Tálaláskor a burgonyákat a maradék fűszervajjal megkenjük.

Recept letöltése