Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ahogy az évszakok váltják egymást, úgy cserélődnek az ételek is a konyhában. A gyors, sütés nélküli fogásokat felváltják a laktató és tartalmas finomságok. Hamarosan elérkeznek a hűvösebb esték, amikor jól esik egy tál meleg levest kanalazni az étkezőasztalnál. Ebben az összeállításban csupa ilyen melengető receptet szedtünk össze.

Gyors fejtettbab leves

1. Gyors fejtettbab leves

A bab az egyik felfedezésre váró alapanyagunk, hiszen annyi lehetőség rejlik benne, mégis keveset használjuk! A belőle készült levesnek nem kell feltétlenül nehéznek, húsosnak és időigényesnek lennie ahhoz, hogy tartalmas ételt hozzunk össze belőle.

Csípős sült karfiol krémleves

 

2. Csípős sült karfiol krémleves

A legtöbb zöldségre igaz, hogy sütőben megsütve még finomabb! A karfiol sem kivétel ez alól, aminél az sem gond, ha egy jó nagy fej zöldséggel dolgozol, hiszen egy része mehet a levesbe, a maradékot pedig felhasználhatod később köretnek egy-egy főfogás mellé.

Francia hagyma krémleves

 

3. Francia hagyma krémleves

A francia hagyma krémleves titka a sötétre karamellizált édes hagymában rejlik, így ezt a lépést nem szabad kispórolnunk, várjuk meg türelemmel! Konyak helyett használjuk bátran száraz fehérbort, valamint az ízeket tovább gazdagíthatjuk friss kakukkfűvel is.

 

Sütőtök krémleves gorgonzolával

4. Sütőtök krémleves gorgonzolával

Az őszi szezon valódi sztárja a sütőtök és a belőle készült krémleves, amit érdemes kipróbálni dióval és friss gorgonzola sajttal is, mert könnyen lehet, hogy új kedvenced születik majd!

Citromos csirkeleves

5. Citromos csirkeleves

Nem kell megijedni, nem lesz savanyú ez a csirkeleves, hiszen épp csak annyi citrom kerül bele, amitől kellemes egyensúlyba kerülnek az ízek. Ha szeretnéd, kevés tejszínnel még krémesebbé varázsolhatod az állagát!