Citromos csirkeleves
25perc
Könnyű
A citromos csirkeleves görög eredetű fogás, melynek egy némileg egyszerűsített, tojás nélküli változata ez a verzió. Sűrű, zöldséges-húsos ragu az alapja, de a babérlevél-citrom-fokhagyma ízkombinációja egy kis nyári frissességet is belecsempész. A legelőnyösebb tulajdonsága ugyanakkor mégis az, hogy mindössze 25 perc alatt elkészül.
1
db
Maggi Tyúkhúsleveskocka
1
db
csirkemell
1
fej
vöröshagyma
1
közepes
sárgarépa
1
szár
szárzeller
1
gerezd
fokhagyma
1
l
forró víz
0.5
db
citrom
2
ek
olaj
1
db
babérlevél
1
csokor
petrezselyem zöld
1
csipet
só
1
csipet
feketebors
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
162.19 kcal
Szénhidrát
4.46 g
Fehérje
15.85 g
Zsír
8.9 g
Telített zsírok
1.13 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
25 perc
1. lépés
6 perc
A csirkemellet enyhén sózzuk és borsozzuk, majd kisujjnyi vékony szeletekre vágjuk és hirtelen átsütjük a felforrósított olajon. Ha kész, kivesszük és félretesszük.
2. lépés
5 perc
A zöldségeket felvágjuk és rövid ideig dinszteljük a visszamaradt olajon, majd felöntjük a vízzel. Hozzáadjuk a babérlevelet és felforraljuk.
3. lépés
2 perc
A csirkehúst villával kisebb darabokra szedjük, majd visszarakjuk a zöldségekhez.
4. lépés
10 perc
Hozzámorzsoljuk a MAGGI Tyúkhúsleves kockát és 10-15 percig gyöngyöztetve főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
5. lépés
2 perc
A végén hozzáadjuk a fél citrom levét és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Hozzászólások 0