Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Csípős sült karfiol krémleves

0
50perc
Könnyű
Bár a karfiol ízétől sokan idegenkednek, megsütve enyhén édeskés, fűszeres íze nemcsak köretként, hanem tartalmas krémlevesben is jól érvényesül. Itt most egy csípős verzióban készítjük el, mexikói jellegű, melengető fogás kerülhet az asztalunkra, és meggyőzheti azokat is, akik nem rajonganak igazán ezért a zöldségért. Köszönjük a receptet Piszkének.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

4  ek
olívaolaj
2  ek
tejföl
80  dkg
karfiol
8  dl
zöldségleves
1  tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
472.75 kcal
Szénhidrát
35.22 g
Fehérje
11.45 g
Zsír
30.92 g
Telített zsírok
12.98 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

50 perc
1. lépés
5 perc
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és a rózsákat is még félbevágjuk, hogy majd a vágott felükkel fektethessük őket a tepsibe.
2. lépés
5 perc
A chilis bab alapot elkeverjük az olívaolajjal, és egy tálban összeforgatjuk a karfiolrózsákkal, hogy mindenütt egyenletesen befedje őket a fűszeres olaj.
3. lépés
25 perc
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráfektetjük a karfioldarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fóliával is takarjuk.
4. lépés
10 perc
A megsült karfiolokat még 5 percig főzzük a levesben, majd turmixoljuk simára a levessel és a tejföllel.
5. lépés
5 perc
Ízesített olívaolajjal – például chilis olajjal – és pirított dióval tálaljuk.
Csípős sült karfiol krémleves

1. lépés 5

A karfiolt kis rózsákra szedjük, és a rózsákat is még félbevágjuk, hogy majd a vágott felükkel fektethessük őket a tepsibe.

Csípős sült karfiol krémleves

2. lépés 5

A chilis bab alapot elkeverjük az olívaolajjal, és egy tálban összeforgatjuk a karfiolrózsákkal, hogy mindenütt egyenletesen befedje őket a fűszeres olaj.

Csípős sült karfiol krémleves

3. lépés 5

Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráfektetjük a karfioldarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fóliával is takarjuk.

Csípős sült karfiol krémleves

4. lépés 5

A megsült karfiolokat még 5 percig főzzük a levesben, majd turmixoljuk simára a levessel és a tejföllel.

Csípős sült karfiol krémleves

5. lépés 5

Ízesített olívaolajjal – például chilis olajjal – és pirított dióval tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév