Csípős sült karfiol krémleves
50perc
Könnyű
Bár a karfiol ízétől sokan idegenkednek, megsütve enyhén édeskés, fűszeres íze nemcsak köretként, hanem tartalmas krémlevesben is jól érvényesül. Itt most egy csípős verzióban készítjük el, mexikói jellegű, melengető fogás kerülhet az asztalunkra, és meggyőzheti azokat is, akik nem rajonganak igazán ezért a zöldségért.
Köszönjük a receptet Piszkének.
4
ek
olívaolaj
2
ek
tejföl
80
dkg
karfiol
8
dl
zöldségleves
1
tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
472.75 kcal
Szénhidrát
35.22 g
Fehérje
11.45 g
Zsír
30.92 g
Telített zsírok
12.98 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
50 perc
1. lépés
5 perc
A karfiolt kis rózsákra szedjük, és a rózsákat is még félbevágjuk, hogy majd a vágott felükkel fektethessük őket a tepsibe.
2. lépés
5 perc
A chilis bab alapot elkeverjük az olívaolajjal, és egy tálban összeforgatjuk a karfiolrózsákkal, hogy mindenütt egyenletesen befedje őket a fűszeres olaj.
3. lépés
25 perc
Egy tepsit sütőpapírral bélelünk, ráfektetjük a karfioldarabokat és 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fóliával is takarjuk.
4. lépés
10 perc
A megsült karfiolokat még 5 percig főzzük a levesben, majd turmixoljuk simára a levessel és a tejföllel.
5. lépés
5 perc
Ízesített olívaolajjal – például chilis olajjal – és pirított dióval tálaljuk.
Hozzászólások 0