Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
hus_mentes_porkolt

Húsmentes pörkölt? Naná!

Ha pörköltről van szó, jellemzően egy húskockákkal teli, paprikás, szaftos étel ugrik be. Pedig a fűszerezett hagymás alap bőven tartogat egyéb lehetőségeket, amelyek ráadásul jóval gyorsabban elkészíthetőek.

gomba_porkolt

A leggyakoribb pörköltben használt zöldség a gomba, ami főként paprikásként – tejföllel habarva - terjedt el. Azonban, ha a csiperkegombát friss, vagy szárított erdei gombákkal keverjük, például rókagombával vagy vargányával, egy összetettebb, földes ízvilágot varázsolhatunk az asztalra. A hagymás alapot érdemes fokhagymával és aprított zellerszárral kombinálni, és alaposan lepirítani még a paprika hozzáadását megelőzően, mert az így keletkezett pörzsanyagok sokat adnak hozzá a zöldség alapú ételekhez, teltebb, összetettebb ízt kölcsönöznek. A fűszerpaprika mellett használhatunk friss vagy sűrített paradicsomot, és kápiából készült paprikakrémet.

csicseriborso_porkolt

A hüvelyesek (bab, csicseriborsó, zöldborsó) magas fehérjetartalmuknál fogva jó alternatívát nyújtanak, azonban használhatunk krumplit, padlizsánt, sőt tökféléket (cukkini, patisszon) is. A zöldfűszerekkel tudunk még frissebb hatást elérni, a főzés végén hozzáadott petrezselyem, és a tálalásnál rátépkedett bazsalikom, kakukkfű vagy oregano nem csupán aromájával, de látványával is feldobja az ételeinket.

Húsmentes recepteket keresel?

Sütőben sült ízvarázs zöldségek

Sütőben sült ízvarázs zöldségek

40 perc Könnyű
Grillezett zöldségsaláta édesköménnyel

Grillezett zöldségsaláta édesköménnyel

15 perc Könnyű
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET