Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
porkolt_piros_fazekban

Használjuk fel változatosan a megmaradt pörköltet!

Egy jó pörkölthöz sok hagyma, és elegendő idő kell. Előbbi adja mindenki kedvencét, a gazdag, szinte már krémes pörköltszaftot, utóbbi pedig a hús omlósságát. 

 

 

Mivel a pörköltet nyugodtan lefagyaszthatjuk, eleve érdemes belőle többet készíteni, mert garantáltan jól fog jönni egy rohanós nap végén és emellett sok más ételhez is felhasználhatjuk. A pörköltet számos hagyományos magyar étel alapjaként használhatjuk: egy igazán gyors gulyásleveshez, rizses- vagy tarhonyás húshoz, de némi habarással átalakíthatjuk krémes, gazdag paprikássá is.

porkolt_lepenykenyerrel

Ha laza, szaftos húsból készül a pörkölt, például csirkecombból, sertéstarjából vagy marhanyakból, akkor két villa segítségével szálazzuk szét, és salátalevelekkel, idényzöldségekkel, és pirított hagymával megszórva, lepénykenyérbe töltve kiadós szendvicset dobhatunk össze belőle pár perc alatt. Ehhez a változathoz érdemes a langyos pörkölt szaftját tovább ízesíteni pár kanál füstös BBQ szósszal, Worcestershire szósszal, esetleg szója- és édes chili szósszal. Ha szárazabb húsból készült, vajjal, ketchuppel, mustárral, friss hagymával, borssal és egy kis tejföllel pürésítve nagyszerű melegszendvics krémet készíthetünk belőle, de akár tojássárgájával, pici tejjel és liszttel elkeverve, tojásfehérjehabbal lazítva, muffin formában is megsüthetjük és csomagolhatjuk tízórainak.

 

Pörköltes recepteket keresel?

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

40 perc Közepes
Kókusztejes marhapörkölt

Kókusztejes marhapörkölt

240 perc Közepes

Kövess minket!

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET