Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

PÖRI-BURGER

0
120 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

2 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2 tk
1 fej
vöröshagyma
50 dkg
sertés comb
2 ek
étolaj
3 dl
víz
1 ek
sűrített paradicsom
1 tk
erős paprika
1 ek
Disznózsír
0.5 ek
őrölt pirospaprika
62 dkg
finomliszt
7 g
élesztő
2 kis
csemegeuborka
2 kis
TV paprika
2 szelet
sajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1089.35 kcal
Szénhidrát
118.23 g
Fehérje
32.84 g
Zsír
57.35 g
Telített zsírok
18.26 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

120 perc
1. lépés
5 perc
A kenyér hozzávalóit előző este kimérjük egy tálba, és nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. Ezután összegyúrjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és éjszakára a hűtőbe rakjuk.
2. lépés
5 perc
Reggel egy lisztezett deszkára borítjuk, picit átgyúrjuk, négy veknivé formázzuk, majd három helyen keresztbe, vékonyan bevágjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt jénai tálba sorakoztatjuk őket, és bekapcsoljuk a sütőt a maximumra (kb. 230 fok). A kenyereket (egy kicsit a fedőt is lehet) lespricceljük vagy lekenjük vízzel.
3. lépés
40 perc
Betesszük őket az ekkor még hideg sütőbe, és körülbelül 40 percig sütjük őket FEDŐ alatt! Ha letelt az negyvenen perc, akkor óvatosan leemeljük a jénai tetejét, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már a tészta a közepükön is.
4. lépés
10 perc
Ha nem, akkor még sütjük további tíz percig (ez akár több is lehet, nyilván sütőfüggő), ha igen, akkor újra lespricceljük a kenyeret, és arany barnára sütjük fedő NÉLKÜL!
5. lépés
3 perc
Miután a kenyereket betoltuk a sütőbe, a pörkölthöz a hagymát üvegesre pároljuk egy fakanál zsíron, egy közepes fazékban, majd rádobjuk a húst valamint a pirospaprikát, és két-három percig pirítjuk a hússal.
6. lépés
40 perc
Ezután felöntjük egy bögre vízzel, beledobunk a két MAGGI pörköltkockát, az egészet elkeverjük, majd takarékon főzzük, lefedve, míg a hús meg nem puhul.
7. lépés
7 perc
Eleinte nem kell olyan sűrűn keverni, de mikor elkezd sűrűsödni, akkor már nekünk is gyakrabban szükséges kavargatnunk. Ha a hús jó puha, akkor még hozzákeverünk a sűrített paradicsomot, és összeforraljuk.
8. lépés
1 perc
Jó sűrű pörköltünk keletkezik. Közben előfordulhat, hogy kell a vizet pótolnunk, ez húsfüggő, de csak annyit, amennyit muszáj, mert sűrű szaftot szeretnénk!
9. lépés
9 perc
Már csak a tálalás maradt hátra! A kenyérkéket hosszára elvágjuk, belekanalazunk pörköltet, halmozunk rá csalamádét és/vagy csemegeuborkát felkarikázva, mehet bele a sajt, és már el is készültünk. Feldobhatjuk TV-paprikával is, vagy jófajta, méregzöld erős paprikával a csípős ízek kedvelőinek. Érdemes ezután félbevágni a cipókat, mert elég emberesek!
PÖRI-BURGER

1. lépés 9

A kenyér hozzávalóit előző este kimérjük egy tálba, és nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. Ezután összegyúrjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és éjszakára a hűtőbe rakjuk.

PÖRI-BURGER

2. lépés 9

Reggel egy lisztezett deszkára borítjuk, picit átgyúrjuk, négy veknivé formázzuk, majd három helyen keresztbe, vékonyan bevágjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt jénai tálba sorakoztatjuk őket, és bekapcsoljuk a sütőt a maximumra (kb. 230 fok). A kenyereket (egy kicsit a fedőt is lehet) lespricceljük vagy lekenjük vízzel.

PÖRI-BURGER

3. lépés 9

Betesszük őket az ekkor még hideg sütőbe, és körülbelül 40 percig sütjük őket FEDŐ alatt! Ha letelt az negyvenen perc, akkor óvatosan leemeljük a jénai tetejét, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már a tészta a közepükön is.

PÖRI-BURGER

4. lépés 9

Ha nem, akkor még sütjük további tíz percig (ez akár több is lehet, nyilván sütőfüggő), ha igen, akkor újra lespricceljük a kenyeret, és arany barnára sütjük fedő NÉLKÜL!

PÖRI-BURGER

5. lépés 9

Miután a kenyereket betoltuk a sütőbe, a pörkölthöz a hagymát üvegesre pároljuk egy fakanál zsíron, egy közepes fazékban, majd rádobjuk a húst valamint a pirospaprikát, és két-három percig pirítjuk a hússal.

PÖRI-BURGER

6. lépés 9

Ezután felöntjük egy bögre vízzel, beledobunk a két MAGGI pörköltkockát, az egészet elkeverjük, majd takarékon főzzük, lefedve, míg a hús meg nem puhul.

PÖRI-BURGER

7. lépés 9

Eleinte nem kell olyan sűrűn keverni, de mikor elkezd sűrűsödni, akkor már nekünk is gyakrabban szükséges kavargatnunk. Ha a hús jó puha, akkor még hozzákeverünk a sűrített paradicsomot, és összeforraljuk.

PÖRI-BURGER

8. lépés 9

Jó sűrű pörköltünk keletkezik. Közben előfordulhat, hogy kell a vizet pótolnunk, ez húsfüggő, de csak annyit, amennyit muszáj, mert sűrű szaftot szeretnénk!

PÖRI-BURGER

9. lépés 9

Már csak a tálalás maradt hátra! A kenyérkéket hosszára elvágjuk, belekanalazunk pörköltet, halmozunk rá csalamádét és/vagy csemegeuborkát felkarikázva, mehet bele a sajt, és már el is készültünk. Feldobhatjuk TV-paprikával is, vagy jófajta, méregzöld erős paprikával a csípős ízek kedvelőinek. Érdemes ezután félbevágni a cipókat, mert elég emberesek!

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév