Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés
  • Receptek
  • Termékek
  • Tippek és Ötletek
  • Hírek
  • A Maggiról
  • Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Fűszerkeverékek
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák, alaplevek
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
Maggi
Maggi
  • Keresés
  • Receptek
  • Termékek
  • Tippek és Ötletek
  • Hírek
  • A Maggiról
  • Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Fűszerkeverékek
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák, alaplevek
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
PÖRI-BURGER

PÖRI-BURGER

(0)
120perc
Közepes
Vásárold meg most!
PÖRI-kihívásunkban hazai gasztrobloggereket kerestünk meg azzal, hogy készítsék el a nyár legmenőbb street foodját, a PÖRIt. A beérkező receptet köszönjük Rupáner-Gallé Margónak, a Rupáner-konyha szerzőjének. Minden elfogyasztott PÖRI után egy adag elkészítésérevaló alapanyagot, illetve a kampány teljes bevételét felajánlottuk az Élelmiszerbanknak.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2  tk
só
1  fej
vöröshagyma
50  dkg
sertés comb
2  ek
étolaj
3  dl
víz
1  ek
sűrített paradicsom
1  tk
erős paprika
1  ek
Disznózsír
0.5  ek
őrölt pirospaprika
62  dkg
finomliszt
7  g
élesztő
2  kis
csemegeuborka
2  kis
TV paprika
2  szelet
sajt
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Adagonkénti információk

Elkészítés

120 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    A kenyér hozzávalóit előző este kimérjük egy tálba, és nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. Ezután összegyúrjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és éjszakára a hűtőbe rakjuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    Reggel egy lisztezett deszkára borítjuk, picit átgyúrjuk, négy veknivé formázzuk, majd három helyen keresztbe, vékonyan bevágjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt jénai tálba sorakoztatjuk őket, és bekapcsoljuk a sütőt a maximumra (kb. 230 fok). A kenyereket (egy kicsit a fedőt is lehet) lespricceljük vagy lekenjük vízzel.
  • 3. lépés

    40 perc
    Betesszük őket az ekkor még hideg sütőbe, és körülbelül 40 percig sütjük őket FEDŐ alatt! Ha letelt az negyvenen perc, akkor óvatosan leemeljük a jénai tetejét, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már a tészta a közepükön is.
  • 4. lépés

    10 perc
    Ha nem, akkor még sütjük további tíz percig (ez akár több is lehet, nyilván sütőfüggő), ha igen, akkor újra lespricceljük a kenyeret, és arany barnára sütjük fedő NÉLKÜL!
  • 5. lépés

    3 perc
    Miután a kenyereket betoltuk a sütőbe, a pörkölthöz a hagymát üvegesre pároljuk egy fakanál zsíron, egy közepes fazékban, majd rádobjuk a húst valamint a pirospaprikát, és két-három percig pirítjuk a hússal.
  • 6. lépés

    40 perc
    Ezután felöntjük egy bögre vízzel, beledobunk a két MAGGI pörköltkockát, az egészet elkeverjük, majd takarékon főzzük, lefedve, míg a hús meg nem puhul.
  • 7. lépés

    7 perc
    Eleinte nem kell olyan sűrűn keverni, de mikor elkezd sűrűsödni, akkor már nekünk is gyakrabban szükséges kavargatnunk. Ha a hús jó puha, akkor még hozzákeverünk a sűrített paradicsomot, és összeforraljuk.
  • 8. lépés

    1 perc
    Jó sűrű pörköltünk keletkezik. Közben előfordulhat, hogy kell a vizet pótolnunk, ez húsfüggő, de csak annyit, amennyit muszáj, mert sűrű szaftot szeretnénk!
  • 9. lépés

    9 perc
    Már csak a tálalás maradt hátra! A kenyérkéket hosszára elvágjuk, belekanalazunk pörköltet, halmozunk rá csalamádét és/vagy csemegeuborkát felkarikázva, mehet bele a sajt, és már el is készültünk. Feldobhatjuk TV-paprikával is, vagy jófajta, méregzöld erős paprikával a csípős ízek kedvelőinek. Érdemes ezután félbevágni a cipókat, mert elég emberesek!
PÖRI-BURGER

1. lépés 9

A kenyér hozzávalóit előző este kimérjük egy tálba, és nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. Ezután összegyúrjuk. Letakarjuk egy konyharuhával, és éjszakára a hűtőbe rakjuk.

PÖRI-BURGER

2. lépés 9

Reggel egy lisztezett deszkára borítjuk, picit átgyúrjuk, négy veknivé formázzuk, majd három helyen keresztbe, vékonyan bevágjuk a tetejüket. Sütőpapírral bélelt jénai tálba sorakoztatjuk őket, és bekapcsoljuk a sütőt a maximumra (kb. 230 fok). A kenyereket (egy kicsit a fedőt is lehet) lespricceljük vagy lekenjük vízzel.

PÖRI-BURGER

3. lépés 9

Betesszük őket az ekkor még hideg sütőbe, és körülbelül 40 percig sütjük őket FEDŐ alatt! Ha letelt az negyvenen perc, akkor óvatosan leemeljük a jénai tetejét, és tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e már a tészta a közepükön is.

PÖRI-BURGER

4. lépés 9

Ha nem, akkor még sütjük további tíz percig (ez akár több is lehet, nyilván sütőfüggő), ha igen, akkor újra lespricceljük a kenyeret, és arany barnára sütjük fedő NÉLKÜL!

PÖRI-BURGER

5. lépés 9

Miután a kenyereket betoltuk a sütőbe, a pörkölthöz a hagymát üvegesre pároljuk egy fakanál zsíron, egy közepes fazékban, majd rádobjuk a húst valamint a pirospaprikát, és két-három percig pirítjuk a hússal.

PÖRI-BURGER

6. lépés 9

Ezután felöntjük egy bögre vízzel, beledobunk a két MAGGI pörköltkockát, az egészet elkeverjük, majd takarékon főzzük, lefedve, míg a hús meg nem puhul.

PÖRI-BURGER

7. lépés 9

Eleinte nem kell olyan sűrűn keverni, de mikor elkezd sűrűsödni, akkor már nekünk is gyakrabban szükséges kavargatnunk. Ha a hús jó puha, akkor még hozzákeverünk a sűrített paradicsomot, és összeforraljuk.

PÖRI-BURGER

8. lépés 9

Jó sűrű pörköltünk keletkezik. Közben előfordulhat, hogy kell a vizet pótolnunk, ez húsfüggő, de csak annyit, amennyit muszáj, mert sűrű szaftot szeretnénk!

PÖRI-BURGER

9. lépés 9

Már csak a tálalás maradt hátra! A kenyérkéket hosszára elvágjuk, belekanalazunk pörköltet, halmozunk rá csalamádét és/vagy csemegeuborkát felkarikázva, mehet bele a sajt, és már el is készültünk. Feldobhatjuk TV-paprikával is, vagy jófajta, méregzöld erős paprikával a csípős ízek kedvelőinek. Érdemes ezután félbevágni a cipókat, mert elég emberesek!

Recept letöltése

Fedezz fel még többet!

  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Családi
  • Ebéd
  • európai
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Megkapaszkodás
  • Pörkölt
  • Sertéshús
  • Sütés

Köszönjük az értékelésed!

Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév
Mégsem
Elküldöm
További hozzászólások betöltése

Fedezz fel még többet!

  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Családi
  • Ebéd
  • európai
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Megkapaszkodás
  • Pörkölt
  • Sertéshús
  • Sütés

Fedezz fel még többet!

  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Családi
  • Ebéd
  • európai
  • Főétel
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Megkapaszkodás
  • Pörkölt
  • Sertéshús
  • Sütés

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Vörösboros marharagu

    Vörösboros marharagu

    120 perc Közepes
  • Gombába töltött gyros

    Gombába töltött gyros

    45 perc Közepes
  • Sajtos kalács

    Sajtos kalács

    75 perc Közepes
  • Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

    Sült kacsacomb bulgurral és pikáns almakompóttal

    180 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET