Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

0
90 perc
Könnyű

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 dl
víz
1 dl
szódavíz
15 dkg
juhtúró
1 ek
őrölt pirospaprika
1 ág
petrezselyem
1 csipet
feketebors
25 dkg
liszt
5 g
friss kapor
2 db
tojás
2 kocka
Maggi Magyaros pörköltszaftkocka
2.5 dl
tej
1 db
paradicsom
6 szelet
füstölt szalonna
0.5 db
kaliforniai paprika
1 ek
tejföl
1 tk
cukor
50 dkg
sertés comb
3 gerezd
fokhagyma
1 csipet

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1002.65 kcal
Fehérje
39.17 g
Szénhidrát
56.68 g
Telített zsírok
23.99 g
Zsír
67.52 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

90 perc
1. lépés
10 perc
Elsőként a sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk. Hagymát dinsztelünk egy lábasban a szalonnakockákon, majd beletesszük a piros paprikát, aztán a felkockázott hús.
2. lépés
30 perc
Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, víz, két MAGGI pörköltszaftkocka és a fokhagyma is. Ezután hagyjuk, hogy a fedő alatt az ízek össezérjenek, és a hús átpuhuljon.
3. lépés
10 perc
Közben bekeverjük a palacsintatésztát, majd a szokásos módon kisütjük. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert végeredményben dupla palacsintát fog mindenki megenni.
4. lépés
5 perc
Egy kisebb tálban összekeverjük a juhtúrót a tejföllel vagy a mascarponéval, majd megszórjuk kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Annyi tejfölt vagy mascarponét adjunk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós masszát kapjunk.
5. lépés
20 perc
Ha  minden alapanyag elkészült, következik a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére helyezzük az elkészült pörköltet, majd feltekerjük úgy, ahogy a hortobágyi palacsintát is szokás, de vékonyabb végeredményre törekszünk.
6. lépés
10 perc
Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.
7. lépés
5 perc
A végén zsírpapírba tekerjük a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani - és nem csurog mindenhol a pörköltszaft.
Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

1. lépés 7

Elsőként a sertéshúst vékony szeletekre vágjuk, majd apróra kockázzuk. Hagymát dinsztelünk egy lábasban a szalonnakockákon, majd beletesszük a piros paprikát, aztán a felkockázott hús.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

2. lépés 7

Jöhet a többi összetevő, az apróra kockázott paradicsom, a paprika, víz, két MAGGI pörköltszaftkocka és a fokhagyma is. Ezután hagyjuk, hogy a fedő alatt az ízek össezérjenek, és a hús átpuhuljon.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

3. lépés 7

Közben bekeverjük a palacsintatésztát, majd a szokásos módon kisütjük. Akkor jó, ha egészen vékony palacsintákat tudunk gyártani, mert végeredményben dupla palacsintát fog mindenki megenni.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

4. lépés 7

Egy kisebb tálban összekeverjük a juhtúrót a tejföllel vagy a mascarponéval, majd megszórjuk kaporral is az elegyet, de úgy, hogy harmonikusak legyenek az ízek. Annyi tejfölt vagy mascarponét adjunk hozzá, hogy kenhető, de ne folyós masszát kapjunk.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

5. lépés 7

Ha  minden alapanyag elkészült, következik a palacsinták töltése. A kiterített palacsinta közepére helyezzük az elkészült pörköltet, majd feltekerjük úgy, ahogy a hortobágyi palacsintát is szokás, de vékonyabb végeredményre törekszünk.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

6. lépés 7

Egy másik palacsintát megkenünk kapros juhtúróval, majd a pöris palacsintát beletekerjük ebbe a tésztába.

Pörkölt juhtúrós palacsintába bugyolálva

7. lépés 7

A végén zsírpapírba tekerjük a dupla palacsintánkat, majd lehet is eszegetni, fogyasztani - és nem csurog mindenhol a pörköltszaft.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév