Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Tikka leves

Ázsia a tálban, leves másképpen!

Fedezd fel az ázsiai konyha gőzölgő csodáit!

Leves nélkül nincs ebéd. Ezt mi, magyarok pontosan tudjuk. Egy jó húsleves vagy gulyásleves igazi klasszikus, de mi lenne, ha most kicsit kitekintenénk a világra, és kipróbálnál valami újat? Az ázsiai levesek nemcsak finomak, de izgalmasak, illatosak, és sokszor akár egytálételként is megállják a helyüket.

Miért jó levest enni? 

A leves tökéletes nyitány egy családi ebédhez, összeköti az asztaltársaságot, és mindenkit felkészít a további fogásokra. Remek lehetőség arra, hogy zöldségeket, fűszereket, változatos húsféléket és tésztákat is beillessz az étrendetekbe, egy tányérban, egyszerűen. Ráadásul előre elkészíthető, így ha vendégeket vársz, akkor is kitűnő választás. Kevesebb a stressz a konyhában, több az együtt töltött idő.

Válogass változatos receptek közül!

Bár a megszokott húsleves mindig visszavár minket a vasárnapi asztalnál, néha jól esik egy kis változatosság. Új ízek, új fűszerek, új állagok, érdemes több különlegesebb receptet is kipróbálni. Így találhattok rá az új kedvencekre.

Miért érdemes kipróbálni az ázsiai leveseket?

Az ázsiai konyhában a levesek külön kategóriát képviselnek. Nemcsak első fogásként, hanem gyakran főételként is fogyasztják őket. Jellemző rájuk a gazdag fűszerezés és az izgalmas alapanyagok. 

Mutatunk három ínycsiklandó levest kedvcsinálónak: 

Pho leves (vietnámi): Illatos marhahúsleves, amelynek titka a hosszú főzés és a fűszeres alaplé. Csillagánizs, fahéj, gyömbér és halszósz adja az egyedi karakterét. Rizstésztával, zöldségekkel és friss fűszernövényekkel tálalják. Egyre több helyen megkóstolhatod ázsiai kifőzdékben, és hidd el nem ördöngösség elkészíteni otthon sem!

    RECEPT itt

Ramen (japán): Tartalmas tésztaleves, gazdag, selymes alaplével, amit csirkéből, sertésből vagy akár misóból főznek. Tetejére főtt tojás, zöldségek, hús vagy tofu kerül, és már csak egy jó evőpálcika hiányzik mellé. A ramen igazi "comfort food", egy tál boldogság.

    RECEPT itt

Tikka masala leves (indiai ihletésű): Krémes, fűszeres, curry-alapú leves, amely a klasszikus tikka masala szószból indul ki, de könnyedebb, kanalazható formában. Csirkehússal, joghurttal, paradicsommal és pikáns fűszerekkel készül. Tökéletes választás, ha valami selymeset és fűszereset kívánsz.

    RECEPT itt

Ezek a levesek nemcsak különlegesek, hanem könnyen és gyorsan elkészíthetőek otthon, így akik a magyaros levesek mellett valami újra vágynak, remek választás számukra. Merj újítani, és adj esélyt az ázsiai konyhának a tányérodon!
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET