Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

MAGGI Rizottó Gombás Parmezános szósszal

1
.

Termékinformáció

A MAGGI Rizottó Gombás-parmezános szósszal termékünk alapja egy különleges rizottó rizsfajta, a carnaroli rizs, amelyet krémes szószunkkal tettünk teljessé. Ínycsiklandó mártásunkhoz válogatott összetevőket használtunk: ízletes gombákat és karakteres parmezán sajtot.

Kiszerelés: 215 g

Próbáld ki Parmezános sáfrányos és Paprikás paradicsomos változatban is!

.

Összetevők

RIZS – Összetevők: fehér carnaroli rizs.
GOMBÁS PARMEZÁNOS SZÓSZPOR – Összetevők: étkezési só, szárított gomba 18,0% (csiperke, vargánya), kukoricakeményítő, TEJSZÍNPOR, BÚZALISZT, gombalé-koncentrátum 7,9%, SAJTPOR 4,6% (PARMEZÁN 3,7%, MOZARELLA), szárított fokhagyma 3,1%, aromák, petrezselyemlevél, napraforgóolaj, fűszerek (fekete bors, kurkuma, babérlevél), élesztokivonat, TEJSAVÓPOR. Tartalmazhat TOJÁST, SZÓJÁT, ZELLERT és MUSTÁRT.

Több információ

.

Tápérték adatok

per 100g Egy adag készételben RI %*
Energia 849 kJ
200 kcal
1183 kJ
283 kcal
14 %
Zsír 1.4 g 11 g 16 %
amelyből telített zsír 0.7 g 3.5 g 17.50 %
Szénhidrát 41.3 g 23.6 g 9 %
amelyből cukrok 0.7 g 1.5 g 2 %
Rost 1.9 g 1.4 g -
Fehérje 4.7 g 21.3 g 43 %
2.4 g 1.44 g 24 %
*Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8400 kJ / 2000 kcal).
.

Allergének táblázat

Glutén
igen
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek
Tej
igen
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is)
Szója
igen
Szójabab és abból készült termékek
Zeller
igen
Zeller és abból készült termékek.
Diófélék
nem
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek
Földimogyoró
nem
Földimogyoró és abból készült termékek
Halak
nem
Halak és azokból készült termékek
Rákfélék
nem
Rákfélék és azokból készült termékek
Szezámmag
nem
Szezámmag és abból készült termékek
Kén-dioxid
nem
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben.
Mustár
igen
10. Mustár és abból készült termékek.
Puhatestűek
nem
Puhatestűek és abból készült termékek
Csillagfürt
nem
Csillagfürt és abból készült termékek.
Tojás
igen
Tojás és abból készült termékek

Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva

.

Elkészítés

Friss hozzávalók és elkészítési javaslat:
300 g csirkemell, 50 g vöröshagyma, 25 g vaj, 2 evőkanál olaj, 700 ml víz.

1. Az összevágott hagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk. Adjuk hozzá a rizst, pirítsuk össze a hagymával 30 másodpercig folyamatos kevergetés közben.
2. Adjunk hozzá 700 ml hideg vizet, a szószos tasak tartalmát, keverjük össze, és forraljuk fel.
3. Közepes lángon főzzük 15 percig kevergetés mellett. Ezután vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, alaposan keverjük össze és hagyjuk állni lefedve 5 percig.
4. Vágjuk apró kockákra a csirkemellet és serpenyőben kevés olajon pirítsuk aranybarnára. A rizottót a pirított csirkemell kockákkal tálaljuk.
Csirkehús hozzáadása nélkül is finom egytálétel

Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

Már értékelted ezt a receptet / terméket!

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10