Maggi Krémes Sajtszószos csirkemell alap
Termékinformáció
Krémes sajtszószos csirkemell alapunkkal újból a sajtimádóknak szeretnénk kedvezni. A 4 féle válogatott sajtnak köszönhetően egy mennyeien krémes és ízekben gazdag szószt kapunk, ami verhetetlen párost alkot a pirított csirkefalatokkal.
Az intenzív sajtos ízvilágot a krémes camembert, az emmentáli, gouda és a karakteres kék sajt válogatásunk biztosítja.
Ez az egyszerűen elkészíthető, szószban gazdag egyserpenyős étel, barna rizzsel párosítva megadja a választ a kérdésünkre: Mit főzzek ma?
Termékeink minőségi alapanyagokból készülnek, az eltarthatóságot, pedig a szárított összetevők biztosítják, ennek köszönhetően nincs szükség tartósítószer hozzáadására sem.
Kiszerelés: 28 g
Próbáld ki további serpenyős ételeinket a Paradicsomos mozzarellás csirkemell alapot és a Zöldfűszeres tejszínes csirkemell alapot is.
Összetevők
sajtpor 32,4% (CAMEMBERT 9,5%, KÉK SAJT 0,4%, EMMETÁLI 0,3%, GOUDA 0,3%), burgonyakeményítő, étkezési só, szárított zöldségek (vöröshagyma, fokhagyma), élesztőkivonat, csirkezsír, TEJSAVÓPOR, aromák (TEJJEL), fűszernövények (petrezselyemlevél, oregánó), kurkuma. A %-os értékek az összetevők termékben jelen lévő mennyiségét jelentik.
Tartalmazhat BÚZÁT, TOJÁST, SZÓJÁT, ZELLERT és MUSTÁRT.
Több információ
Tápérték adatok
per 100g | Egy adag készételben* (a 4 adagból) | RI %* egy adag készételben | |
Energia |
1693 kJ 404 |
2464 kJ 589 kcal |
29% |
Zsír | 19.9 g | 12.7 g | 18% |
amelyből telített zsír | 11.6 g | 5.1 g | 26% |
Szénhidrát | 37.1 g | 78.5 g | 30% |
amelyből cukrok | 3.3 g | 3.0 g | 3% |
Fehérje | 18.1 g | 39.8 g | 80% |
Rost | 1.4 g | 9.3 g | - |
Só | 15.1 g | 1.4 g | 23% |
Allergének táblázat
Glutén |
igen
|
Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek |
Tej |
igen
|
Tej és abból készült termékek (beleértve a laktózt is) |
Szója |
igen
|
Szójabab és abból készült termékek |
Zeller |
igen
|
Zeller és abból készült termékek. |
Diófélék |
nem
|
Diófélék, azaz mandula, mogyoró, dió, kesudió, pekándió, brazil dió, pisztácia, makadámia és queenslandi dió és azokból készült termékek |
Földimogyoró |
nem
|
Földimogyoró és abból készült termékek |
Halak |
nem
|
Halak és azokból készült termékek |
Rákfélék |
nem
|
Rákfélék és azokból készült termékek |
Szezámmag |
nem
|
Szezámmag és abból készült termékek |
Kén-dioxid |
nem
|
Kén-dioxid és SO2-ben kifejezett szulfitok 10 mg/kg, illetve 10 mg/liter koncentrációt meghaladó mennyiségben. |
Mustár |
igen
|
Mustár és abból készült termékek. |
Puhatestűek |
nem
|
Puhatestűek és abból készült termékek |
Csillagfürt |
nem
|
Csillagfürt és abból készült termékek. |
Tojás |
igen
|
Tojás és abból készült termékek |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
N/A – nincs megadva
Elkészítés
Friss hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 2 ek. olaj
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl víz
- 36 dkg barna rizs
Elkészítési javaslat:
- A húst vékony csíkokra vágjuk, majd forró olajon néhány perc alatt lepirítjuk.
- A tasak tartalmát elkeverjük 200 ml tejszínnel (10%) és 150 ml hideg vízzel.
- Hozzáöntjük a lepirított húshoz, majd folyamatos keverés közben felforraljuk.
- Lassú tűzön időnként megkeverve 5 percig főzzük. Barna rizzsel tálaljuk