A MAGGI Ízvarázs ételízesítő olyan ismert és kedvelt szárított zöldségek felhasználásával készül mint a répa, a paradicsom, a petrezselyem vagy a paprika. A granulátum formátum megőrzi a zöldségek és fűszerek ízét és zamatát, amely a főzés során újra felszabadul. A MAGGI Ízvarázzsal így mindig ugyanolyan finomak lesznek a kedvenc fogásaitok! A levesek ízesítése mellett kiválóan alkalmas húsok, zöldségek fűszerezésére is. Próbáld ki te is és varázsolj a konyhában!
Tudtad? Szárítás során az összetevők nedvességtartalmának nagy részét elvonjuk, ezzel megakadályozva a romlási folyamatokat, így tartósítószer hozzáadására már nincs szükség.
Kiszerelések: 75 g, 120 g, 200 g, 400 g
étkezési só, cukor, ízfokozók (nátrium-glutamát, dinátrium-5'-ribonukleotidok), szárított zöldségek 5,6 % (sárgarépa, petrezselyemlevél, póréhagyma, paszternák, vöröshagyma, fokhagyma, pirospaprika, paradicsom, ZELLER, metélőhagyma),
pálmaolaj, őrölt fűszerek (fekete bors, kurkuma), aromák, kukoricakeményítő, fokhagymapor (szárított fokhagyma és fokhagymalé 0,15%, kukoricakeményítő), színezék (riboflavinok).
A %-os értékek a késztermékben jelen lévő mennyiségét jelentik.
Tartalmazhat GLUTÉNT, TEJET, TOJÁST és SZÓJÁT.
| 100g-ban | |
|---|---|
| Energia |
432 kj 102 kcal |
| Zsír | 1.5 g |
| amelyből telített zsír | 0.2 g |
| Szénhidrát | 17.3 g |
| amelyből cukrok | 14.1 g |
| Rost | 1.8 g |
| Fehérje | 4.0 g |
| Só | 73.0 g |
| Allergének | Direkt allergének | Keresztszennyeződésből származó allergén |
|---|---|---|
| Glutén |
nem
|
igen |
| Tej |
nem
|
igen |
| Szója |
nem
|
igen |
| Zeller |
igen
|
nem |
| Diófélék |
nem
|
nem |
| Földimogyoró |
nem
|
nem |
| Hal |
nem
|
nem |
| Rákfélék |
nem
|
nem |
| Szezámmag |
nem
|
nem |
| Kén-dioxid |
nem
|
nem |
| Mustár |
nem
|
nem |
| Puhatestűek |
nem
|
nem |
| Csillagfürt |
nem
|
nem |
| Tojás |
nem
|
igen |
Igen – A termék tartalmazza vagy tartalmazhatja
Nem- A termék nem tartalmazza
1 liter vízhez 1 evőkanál (kb. 10 g) ételízesítőt keverjünk főzés közben. Az ételízesítő sót tartalmaz, csak kóstolás után sózzuk külön az ételt, ügyelve a napi ajánlott sóbevitel megtartására.
Ajánljuk levesekhez, főzelékekhez, köretekhez, illetve húsok és zöldségek ízesítésére is kiválóan alkalmas.