Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral
Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral
45 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
33 19.6g / 33%
42 56.6g / 42%
25 34.6g / 25%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

(0)
45 perc
Közepes
A tiszai szürkeharcsát ma már egyre több halgazdaságban tenyésztik, mert tömör, jóízű húsából, tökéletes paprikás készíthető. Klasszikusan túrós csuszával tálalják, de ebben a receptben egy szintén magyaros alappal készített bulgur kíséri. A köret elkészítése egyszerű, mindössze pár perc, így a paprikással együtt, frissen tálalható.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
60  dkg
harcsafilé
20  dkg
bulgur
2  nagy
paradicsom
1 
zöldpaprika
1  fej
vöröshagyma
140  g
tejföl
4  dl
forró víz
4  ek
liszt
1  ek
pirospaprika
2  ek
olaj
1  csipet
ízlés szerint só

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
56.62 g
Energia
532.08 kcal
Zsír
19.62 g
Fehérje
34.68 g
Telített zsírok
6.93 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Enyhén sózzuk be a vékonyabb szeletekre vágott halhúst és forgassuk meg a liszt felében. Oldalanként 1-1 perc alatt kissé pirítsuk meg a felforrósított olajon, majd szedjük ki, tegyük félre.
  • 2. lépés

    10 perc
    A vöröshagymát vágjuk apróra, a felét futtassuk meg a visszamaradt zsiradékon addig, amíg üvegesre párolódik. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, morzsoljuk bele a halászlékockát és adjunk hozzá 4 dl vizet. Forraljuk fel, majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne hagymadarabok.
  • 3. lépés

    10 perc
    A pirospaprikás szószba rakjuk vissza a halszeleteket. Főzzük 5-6 percig, majd habarjuk be a maradék liszttel csomómentesre kevert tejföllel. Főzzük további 3-4 percig.
  • 4. lépés

    15 perc
    Közben dinszteljük meg a vöröshagyma másik felét egy lábasban a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt. Sózzuk, tegyük hozzá a bulgurt, öntsük fel 2 dl lobogó vízzel, keverjük el és takarjuk le 10 percre.
  • 5. lépés

    5 perc
    A harcsapaprikást a tányérra szedett bulgur tetejére tálaljuk.
Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

1. lépés 5

Enyhén sózzuk be a vékonyabb szeletekre vágott halhúst és forgassuk meg a liszt felében. Oldalanként 1-1 perc alatt kissé pirítsuk meg a felforrósított olajon, majd szedjük ki, tegyük félre.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

2. lépés 5

A vöröshagymát vágjuk apróra, a felét futtassuk meg a visszamaradt zsiradékon addig, amíg üvegesre párolódik. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, morzsoljuk bele a halászlékockát és adjunk hozzá 4 dl vizet. Forraljuk fel, majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne hagymadarabok.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

3. lépés 5

A pirospaprikás szószba rakjuk vissza a halszeleteket. Főzzük 5-6 percig, majd habarjuk be a maradék liszttel csomómentesre kevert tejföllel. Főzzük további 3-4 percig.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

4. lépés 5

Közben dinszteljük meg a vöröshagyma másik felét egy lábasban a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt. Sózzuk, tegyük hozzá a bulgurt, öntsük fel 2 dl lobogó vízzel, keverjük el és takarjuk le 10 percre.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

5. lépés 5

A harcsapaprikást a tányérra szedett bulgur tetejére tálaljuk.

Recept letöltése