Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

(0)
45 perc
Közepes
A tiszai szürkeharcsát ma már egyre több halgazdaságban tenyésztik, mert tömör, jóízű húsából, tökéletes paprikás készíthető. Klasszikusan túrós csuszával tálalják, de ebben a receptben egy szintén magyaros alappal készített bulgur kíséri. A köret elkészítése egyszerű, mindössze pár perc, így a paprikással együtt, frissen tálalható.

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
60  dkg
harcsafilé
20  dkg
bulgur
2  nagy
paradicsom
1 
zöldpaprika
1  fej
vöröshagyma
140  g
tejföl
4  dl
forró víz
4  ek
liszt
1  ek
pirospaprika
2  ek
olaj
1  csipet
ízlés szerint só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
56.6 g
Energia
532.1 kcal
Zsír
19.6 g
Fehérje
34.7 g
Telített zsírok
6.9 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

45 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Enyhén sózzuk be a vékonyabb szeletekre vágott halhúst és forgassuk meg a liszt felében. Oldalanként 1-1 perc alatt kissé pirítsuk meg a felforrósított olajon, majd szedjük ki, tegyük félre.
  • 2. lépés

    10 perc
    A vöröshagymát vágjuk apróra, a felét futtassuk meg a visszamaradt zsiradékon addig, amíg üvegesre párolódik. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, morzsoljuk bele a halászlékockát és adjunk hozzá 4 dl vizet. Forraljuk fel, majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne hagymadarabok.
  • 3. lépés

    10 perc
    A pirospaprikás szószba rakjuk vissza a halszeleteket. Főzzük 5-6 percig, majd habarjuk be a maradék liszttel csomómentesre kevert tejföllel. Főzzük további 3-4 percig.
  • 4. lépés

    15 perc
    Közben dinszteljük meg a vöröshagyma másik felét egy lábasban a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt. Sózzuk, tegyük hozzá a bulgurt, öntsük fel 2 dl lobogó vízzel, keverjük el és takarjuk le 10 percre.
  • 5. lépés

    5 perc
    A harcsapaprikást a tányérra szedett bulgur tetejére tálaljuk.
Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

1. lépés 5

Enyhén sózzuk be a vékonyabb szeletekre vágott halhúst és forgassuk meg a liszt felében. Oldalanként 1-1 perc alatt kissé pirítsuk meg a felforrósított olajon, majd szedjük ki, tegyük félre.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

2. lépés 5

A vöröshagymát vágjuk apróra, a felét futtassuk meg a visszamaradt zsiradékon addig, amíg üvegesre párolódik. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, morzsoljuk bele a halászlékockát és adjunk hozzá 4 dl vizet. Forraljuk fel, majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne hagymadarabok.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

3. lépés 5

A pirospaprikás szószba rakjuk vissza a halszeleteket. Főzzük 5-6 percig, majd habarjuk be a maradék liszttel csomómentesre kevert tejföllel. Főzzük további 3-4 percig.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

4. lépés 5

Közben dinszteljük meg a vöröshagyma másik felét egy lábasban a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt. Sózzuk, tegyük hozzá a bulgurt, öntsük fel 2 dl lobogó vízzel, keverjük el és takarjuk le 10 percre.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

5. lépés 5

A harcsapaprikást a tányérra szedett bulgur tetejére tálaljuk.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
2 + 2 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Alacsony sótartalom
  • A serpenyőből
  • Authencity
  • baráti összejövetelek
  • braising
  • Csúcs
  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Főétel
  • Hal
  • Halas fogás
  • Inspiriences
  • Magas fehérjetartalmú
  • magyar konyha
  • Pörkölt
  • Rostforrás
  • Teljes fogás
  • ünnepek
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Tejfölös mártásban sült csirkecombok

    Tejfölös mártásban sült csirkecombok

    70 perc Könnyű
  • Sajtos, tejfölös somen tészta

    Sajtos, tejfölös somen tészta

    24 perc Könnyű
  • Sült zöldségek túrós-tejfölös mártogatóssal

    Sült zöldségek túrós-tejfölös mártogatóssal

    30 perc Könnyű
  • Tejfölös pontyszelet sütőben sütve

    Tejfölös pontyszelet sütőben sütve

    35 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET