Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A lisztet, a hideg, felkockázott vajat és a sót pörgessük meg egy késes aprítóban és adjunk hozzá annyi jeges vizet, amitől épp összeáll a tészta.
Kézzel gyorsan gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük hűtőbe, amíg elkészül a gomba.
A gombákat vágjuk jó fél centi vastag szeletekre és dobjuk a forró olajba. Forgassuk meg nagy lángon, morzsoljuk hozzá a Gombaleveskockát, majd további 4-6 percig süssük, végül tegyük félre.
Vegyük ki a hűtőből a tésztát és egy sütőpapíron nyújtsuk kb. 25 centis körré, majd kenjük meg a felvert tojás egy részével.
A tejfölt kis halmokban helyezzük a tésztára, rakjuk rá a gombaszeleteket és a felkarikázott hagymát, de a szélén 2-3 centit hagyjunk üresen.
A széleit körben kissé hajtsuk vissza, kenjük le a maradék tojással, majd a sütőpapírral együtt csúsztassuk át a tepsire és 200 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20-24 percig, amíg a tészta széle aranybarna lesz.
Tálaláskor szórjuk meg bőven friss zöldfűszerrel és fogyasszuk egészséggel.