Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

0
45 perc
Közepes

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 kocka
Maggi Magyaros halászlékocka
60 dkg
harcsafilé
20 dkg
bulgur
2 nagy
paradicsom
1 
zöldpaprika
1 fej
vöröshagyma
140 g
tejföl
4 dl
forró víz
4 ek
liszt
1 ek
pirospaprika
2 ek
olaj
1 csipet
ízlés szerint só

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
532.08 kcal
Fehérje
34.68 g
Szénhidrát
56.62 g
Telített zsírok
6.93 g
Zsír
19.62 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

45 perc
1. lépés
5 perc
Enyhén sózzuk be a vékonyabb szeletekre vágott halhúst és forgassuk meg a liszt felében. Oldalanként 1-1 perc alatt kissé pirítsuk meg a felforrósított olajon, majd szedjük ki, tegyük félre.
2. lépés
10 perc
A vöröshagymát vágjuk apróra, a felét futtassuk meg a visszamaradt zsiradékon addig, amíg üvegesre párolódik. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, morzsoljuk bele a halászlékockát és adjunk hozzá 4 dl vizet. Forraljuk fel, majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne hagymadarabok.
3. lépés
10 perc
A pirospaprikás szószba rakjuk vissza a halszeleteket. Főzzük 5-6 percig, majd habarjuk be a maradék liszttel csomómentesre kevert tejföllel. Főzzük további 3-4 percig.
4. lépés
15 perc
Közben dinszteljük meg a vöröshagyma másik felét egy lábasban a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt. Sózzuk, tegyük hozzá a bulgurt, öntsük fel 2 dl lobogó vízzel, keverjük el és takarjuk le 10 percre.
5. lépés
5 perc
A harcsapaprikást a tányérra szedett bulgur tetejére tálaljuk.
Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

1. lépés 5

Enyhén sózzuk be a vékonyabb szeletekre vágott halhúst és forgassuk meg a liszt felében. Oldalanként 1-1 perc alatt kissé pirítsuk meg a felforrósított olajon, majd szedjük ki, tegyük félre.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

2. lépés 5

A vöröshagymát vágjuk apróra, a felét futtassuk meg a visszamaradt zsiradékon addig, amíg üvegesre párolódik. Húzzuk le a tűzről, adjuk hozzá a pirospaprikát, morzsoljuk bele a halászlékockát és adjunk hozzá 4 dl vizet. Forraljuk fel, majd szűrjük át, hogy ne maradjanak benne hagymadarabok.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

3. lépés 5

A pirospaprikás szószba rakjuk vissza a halszeleteket. Főzzük 5-6 percig, majd habarjuk be a maradék liszttel csomómentesre kevert tejföllel. Főzzük további 3-4 percig.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

4. lépés 5

Közben dinszteljük meg a vöröshagyma másik felét egy lábasban a paradicsommal és a zöldpaprikával együtt. Sózzuk, tegyük hozzá a bulgurt, öntsük fel 2 dl lobogó vízzel, keverjük el és takarjuk le 10 percre.

Tejfölös harcsaragu magyaros bulgurral

5. lépés 5

A harcsapaprikást a tányérra szedett bulgur tetejére tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév