Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

0
40 perc
Könnyű
A MAGGI Tejszínes négysajtos alapot nemcsak tésztákhoz használhatjuk, zöldségek mellé is jól párosíthatjuk: a friss, forró, enyhén édeskés ízű édesburgonyához ebben a receptben krémes mártogatóst készítettünk az alapból, ami ráérős baráti csevegéshez vagy tévé előtti nassoláshoz is tökéletesen passzol.

Hozzávalók

-
4 adag
+

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 kg
édesburgonya
3 dl
tejföl
2 ek
olívaolaj
2 dl
víz
1 csipet
1 csipet
feketebors

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
449.16 kcal
Szénhidrát
56.55 g
Fehérje
6.7 g
Zsír
22.07 g
Telített zsírok
11.21 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

40 perc
1. lépés
4 perc
A sütőt előmelegítjük 200 fokra – ha van légkeveréses funkciónk, akkor használjuk azt.
2. lépés
1 perc
Az édesburgonyát jól megsikáljuk, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
3. lépés
30 perc
A hasábokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél  egyszer lapáttal átforgatjuk őket.
4. lépés
4 perc
Amíg az édesburgonya sül, elkészítjük a mártogatóst: a tasak tartalmát csomómentesre keverjük 2 dl vízzel és 3 dl tejszínnel, kis lángon kevergetve felforrósítjuk és 3-4 perc alatt besűrítjük.
5. lépés
1 perc
A megsült édesburgonya hasábokat a még meleg sajtszósz mellé tálaljuk.
Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

1. lépés 5

A sütőt előmelegítjük 200 fokra – ha van légkeveréses funkciónk, akkor használjuk azt.

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

2. lépés 5

Az édesburgonyát jól megsikáljuk, ujjnyi vastag hasábokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

3. lépés 5

A hasábokat megkenjük olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és 30-35 perc alatt készre sütjük. A sütés felénél  egyszer lapáttal átforgatjuk őket.

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

4. lépés 5

Amíg az édesburgonya sül, elkészítjük a mártogatóst: a tasak tartalmát csomómentesre keverjük 2 dl vízzel és 3 dl tejszínnel, kis lángon kevergetve felforrósítjuk és 3-4 perc alatt besűrítjük.

Sült édesburgonya hasábok sajtkrémes mártogatóssal

5. lépés 5

A megsült édesburgonya hasábokat a még meleg sajtszósz mellé tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév