Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Rakott kenyér cukkinivel és fetával
40 min
Könnyű
recipe hozzáadása
Vissza
43 29g / 43%
44 66.4g / 44%
13 20.8g / 13%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Rakott kenyér cukkinivel és fetával

(0)
40 perc
Könnyű

Hozzávalók

3 adagokat

Ezt az ételt 3 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
300  g
ciabatta
200  g
cukkini
300  g
paradicsom
1  gerezd
fokhagyma
250  ml
víz
100  ml
tejszín (főző)
1  tasak
Maggi Bolognai spagetti alap
150  g
Feta sajt
2.5  ek
olaj

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
66.48 g
Energia
636.6 kcal
Zsír
29.06 g
Fehérje
20.84 g
Telített zsírok
11.64 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

40 perc
  • 1. lépés

    1 perc
    Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.
  • 2. lépés

    3 perc
    A ciabatta egy kívül ropogós, belül puha, lyukacsos kenyértészta, amit csak imádni lehet! Vágd fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Mosd meg és tisztítsd meg a cukkinit, majd szeleteld fel. A paradicsomokat is mosd meg, a csumájukat távolítsd el, és karikázd fel a zöldséget.
  • 3. lépés

    6 perc
    Hámozd meg, és nyomd rá a fokhagymagerezdeket. Helyezd a ciabatta szeleteket egy tepsire, és a sütőben magas hőfokon süsd őket 4 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz. Frissen a sütőből kiszedve dörzsöld be a finomságot fokhagymagerezddel.
  • 4. lépés

    4 perc
    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Süsd meg benne a cukkiniszeleteket. Mikor mindkét oldaluk aranybarnára sült, vedd ki őket a serpenyőből.
  • 5. lépés

    5 perc
    Forrald fel a vizet és a tejszínt, majd keverd hozzá a MAGGI Bolognai spagetti alapot és forrald fel ismét az így kapott masszát. Rétegezd egymásra egy tálban a ciabatta szeleteket, a cukkinit és a paradicsomot úgy, hogy tetőcserépszerű formát alkossanak. A mártást egyenletesen oszlasd el a hozzávalókon.
  • 6. lépés

    21 perc
    Morzsold rá a feta sajtot a tepsiben lévő hozzávalókra. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütsd át az ételt. A ropogóssá vált finomságot szervírozd vegyes salátával! Jó étvágyat kívánunk!
Rakott kenyér cukkinivel és fetával

1. lépés 6

1. lépés

Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra.

Rakott kenyér cukkinivel és fetával

2. lépés 6

2. lépés 2. lépés

A ciabatta egy kívül ropogós, belül puha, lyukacsos kenyértészta, amit csak imádni lehet! Vágd fel kb. 1,5 cm vastag szeletekre. Mosd meg és tisztítsd meg a cukkinit, majd szeleteld fel. A paradicsomokat is mosd meg, a csumájukat távolítsd el, és karikázd fel a zöldséget.

Rakott kenyér cukkinivel és fetával

3. lépés 6

3. lépés 3. lépés

Hámozd meg, és nyomd rá a fokhagymagerezdeket. Helyezd a ciabatta szeleteket egy tepsire, és a sütőben magas hőfokon süsd őket 4 percig, amíg mindkét oldaluk aranybarna nem lesz. Frissen a sütőből kiszedve dörzsöld be a finomságot fokhagymagerezddel.

Rakott kenyér cukkinivel és fetával

4. lépés 6

4. lépés 4. lépés

Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben. Süsd meg benne a cukkiniszeleteket. Mikor mindkét oldaluk aranybarnára sült, vedd ki őket a serpenyőből.

Rakott kenyér cukkinivel és fetával

5. lépés 6

5. lépés

Forrald fel a vizet és a tejszínt, majd keverd hozzá a MAGGI Bolognai spagetti alapot és forrald fel ismét az így kapott masszát. Rétegezd egymásra egy tálban a ciabatta szeleteket, a cukkinit és a paradicsomot úgy, hogy tetőcserépszerű formát alkossanak. A mártást egyenletesen oszlasd el a hozzávalókon.

Rakott kenyér cukkinivel és fetával

6. lépés 6

6. lépés

Morzsold rá a feta sajtot a tepsiben lévő hozzávalókra. Az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütsd át az ételt. A ropogóssá vált finomságot szervírozd vegyes salátával! Jó étvágyat kívánunk!

Recept letöltése