Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Rakott tészta

Rakott tészta

(0)
85 perc
Könnyű

Hozzávalók

8

Ezt az ételt 8 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  g
MAGGI Rakott Tészta alap
400  g
tagliatalle tészta
80  g
edámi sajt
10  db
Paradicsom, sárga, nyers
6  fej
gomba
40  g
Borsó, zöld, nyers
200  g
Kolbász, füstölt darab kolbász, sertés és marha
0.5  kg
sütőtök
8 
Kelbimbó, nyers
1  g
feketebors
1  ek
vaj
2  g
Búzaliszt, teljes kiőrlésű
700  ml
Tej, alacsony sótartalommal
1  tk
Fűszerek, szerecsendió, őrölt
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
76.2 g
Energia
542.8 kcal
Zsír
17 g
Fehérje
23.2 g
Telített zsírok
7.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

85 perc
  • 1. lépés

    5 perc
    Besamelmártást készítünk: egy lábasban olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és alaposan keverjük össze.
  • 2. lépés

    10 perc
    Vegyük le az edényt a tűzhelyről, és adjuk hozzá a tej felét, közben egy kézi habverővel nagyon alaposan keverjük össze az edény tartalmát. Amikor a mártás már nem csomósodik, adjuk hozzá a maradék tejet, és időnként kevergetve forraljuk fel azt.
  • 3. lépés

    5 perc
    Amikor a mártás besűrűsödött, adjuk hozzá a Maggi Rakott tészta alapot. Tetszés szerint szerecsendióval, sajttal, paradicsompürével is gazdagíthatjuk.
  • 4. lépés

    5 perc
    Kockázzuk fel a kolbászt/sonkát és a sütőtököt vagy cukkinit. Vágjuk negyedekre a kelbimbót és a gombát.
  • 5. lépés

    5 perc
    Vágjuk félbe a cseresznyeparadicsomokat. Reszeljük le a sajtot.
  • 6. lépés

    10 perc
    Tegyük a nyers tésztát egy hőálló tálba és adjuk hozzá az összes, korábban összevágott alapanyagot és a borsót. Öntsük rá a mártásunkat és a sajt 2/3-át. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel, ezután pedig alaposan keverjük össze az ételt.
  • 7. lépés

    45 perc
    Szórjuk meg a tészta tetejét a maradék sajttal. Tegyük a tálat 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 45 percig.
Rakott tészta

1. lépés 7

1. lépés 1. lépés

Besamelmártást készítünk: egy lábasban olvasszuk meg a vajat. Adjuk hozzá a lisztet, és alaposan keverjük össze.

Rakott tészta

2. lépés 7

2. lépés 2. lépés 2. lépés 2. lépés 2. lépés

Vegyük le az edényt a tűzhelyről, és adjuk hozzá a tej felét, közben egy kézi habverővel nagyon alaposan keverjük össze az edény tartalmát. Amikor a mártás már nem csomósodik, adjuk hozzá a maradék tejet, és időnként kevergetve forraljuk fel azt.

Rakott tészta

3. lépés 7

3. lépés

Amikor a mártás besűrűsödött, adjuk hozzá a Maggi Rakott tészta alapot. Tetszés szerint szerecsendióval, sajttal, paradicsompürével is gazdagíthatjuk.

Rakott tészta

4. lépés 7

4. lépés

Kockázzuk fel a kolbászt/sonkát és a sütőtököt vagy cukkinit. Vágjuk negyedekre a kelbimbót és a gombát.

Rakott tészta

5. lépés 7

5. lépés 5. lépés

Vágjuk félbe a cseresznyeparadicsomokat. Reszeljük le a sajtot.

Rakott tészta

6. lépés 7

6. lépés 6. lépés 6. lépés

Tegyük a nyers tésztát egy hőálló tálba és adjuk hozzá az összes, korábban összevágott alapanyagot és a borsót. Öntsük rá a mártásunkat és a sajt 2/3-át. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel, ezután pedig alaposan keverjük össze az ételt.

Rakott tészta

7. lépés 7

7. lépés 7. lépés 7. lépés

Szórjuk meg a tészta tetejét a maradék sajttal. Tegyük a tálat 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük kb. 45 percig.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
12 + 4 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • Alacsony cukortartalmú
  • Egyéb
  • Fehérjeforrás
  • Főétel
  • gomba
  • Mogyorómentes
  • Tészta
  • Vacsora
  • Zöldség/gyümölcs adag
  • zöldségeket

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Rakott krumpli feta sajttal

    Rakott krumpli feta sajttal

    10 perc Könnyű
  • Csirkés sajtos rakott tészta

    Csirkés sajtos rakott tészta

    40 perc Könnyű
  • Zöldséges rakott tészta kolbásszal

    Zöldséges rakott tészta kolbásszal

    65 perc Könnyű
  • Csirkés rakott karfiol

    Csirkés rakott karfiol

    50 perc Könnyű

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET