Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Maggi
Maggi
  • Keresés Keresés
  • Receptek Receptek
  • Termékek Termékek
  • Magic Asia Magic Asia
  • Maradékmentő ötletek Maradékmentő ötletek
  • Tippek és Ötletek Tippek és Ötletek
  • Hírek Hírek
  • MyMenu Plan Menütervem
  • A Maggiról A Maggiról
  • Bejelentkezés Bejelentkezés
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
  • Pirított tészta friss hozzávalókkal
Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

(0)
58 perc
Könnyű
Túl rövidnek érzed a napot? Eleged van az ételrendelésből, és egy egyszerű, otthon gyorsan elkészíthető ételre vágysz? Akkor egy rakott tészta sonkával, paradicsommal és sajttal tökéletes lesz Neked és az egész családnak. Rövid idő alatt, könnyen elkészíthető, csupa egyszerű, valószínűleg a hűtődben és kamrádban megtalálható alapanyagokból. A sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal egy óra alatt elkészíthető étel, amely akár két napra is elég lesz vacsorára, egy nagyobb családnak is. Ennek az ételnek az alapja a penne tészta, de választhatsz nagy fodros kockát vagy bármilyen más, éppen otthon megtalálható típusú tésztát is. Használhatsz akár teljes kiőrlésű változatot is. Oldjuk fel 100 ml tejszínben és 600 ml vízben a Maggi Maradékmentő Rakott tészta alapot. Forraljuk fel, ne felejtsük el közben időnként megkeverni. A szalonna és a sonka sovány részét csíkokra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk (forró vízzel leforrázhatjuk, így könnyebben lejön a héja) és kockákra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A sonkát szalonnával, paradicsommal, hagymával és a nyers tésztával keverjük a korábban elkészített szószhoz, majd rakjuk át egy hőálló tálba, és szórjuk meg sajttal. Használhatunk parmezán sajtot vagy bármilyen más sajtot, amely ropogóssá teszi a rakott tésztát. 180 fokon fél órát sütjük.

Hozzávalók

4

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
60  g
MAGGI Rakott Tészta alap
90  g
tejszín
150  g
tagliatalle tészta
50  g
Sertés, friss, hátszalonna, nyers
50  g
Sonka, szeletelt, előrecsomagolt, csemege (96% zsírmentes, hozzáadott vízzel)
2 
paradicsom
1  kis darab
Metélőhagyma, fagyasztva szárított
0.5  ek
Fűszerek, bazsalikom, friss
50  g
edámi sajt
1  ek
parmezán sajt
4  g
olívaolaj
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
40.7 g
Energia
399.3 kcal
Zsír
19.9 g
Fehérje
14 g
Telített zsírok
8.6 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

58 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    Egy csomag Maggi Rakott tészta alapot elkeverünk 100 ml 12%-os tejszínben és 600 ml vízben. Időnként megkeverve felforraljuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk.
  • 3. lépés

    8 perc
    A paradicsomot forrásban lévő vízzel leforrázzuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.
  • 4. lépés

    3 perc
    Keverjük össze a sonkát, szalonnát, paradicsomot és hagymát, valamint a nyers tésztát a korábban felforralt szósszal.
  • 5. lépés

    2 perc
    Olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk sajttal.
  • 6. lépés

    30 perc
    180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

1. lépés 6

Egy csomag Maggi Rakott tészta alapot elkeverünk 100 ml 12%-os tejszínben és 600 ml vízben. Időnként megkeverve felforraljuk.

Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

2. lépés 6

A sonkát és a szalonnát csíkokra vágjuk.

Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

3. lépés 6

A paradicsomot forrásban lévő vízzel leforrázzuk, meghámozzuk és kockákra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk.

Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

4. lépés 6

Keverjük össze a sonkát, szalonnát, paradicsomot és hagymát, valamint a nyers tésztát a korábban felforralt szósszal.

Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

5. lépés 6

Olajozott tepsibe tesszük, megszórjuk sajttal.

Sajtos-sonkás rakott tészta paradicsommal

6. lépés 6

180°C-ra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.

Recept letöltése

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Képek
0 / 6 engedélyezett médiaelem entitások hozzáadva.
5 + 7 =
Please fill the captcha field

Fedezz fel még többet!

  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Ebéd
  • európai
  • Fazék főzés
  • Fehérjeforrás
  • Felső étel
  • Főétel
  • Hétköznap
  • Hétvége
  • Húsos fogás
  • Inspiriences
  • Karnevál
  • könnyű
  • olasz
  • Sajt
  • Sajttal
  • Saucepan / Gratin
  • Sertéshús
  • Sütés
  • Tej / krém alap
  • Tészta
  • Tészta / tészta
  • Tésztával
  • Vacsora
  • zöldségeket
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • HOZZÁFÉRHETŐSÉGI NYILATKOZAT
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET