A cobbler eredetileg egy édes, tésztával borított, sültgyümölcsös keverék, az Észak-Amerikát meghódító angol telepesek találmánya. Ez a sós változat viszont most könnyű, fűszeres pogácsákkal, édes lilahagymával és koktélparadicsommal készül. Zöldséges főételként is tálalhatjuk, de húsok mellé köretnek is kitűnő, ekkor 6 adaggal számolhatunk.
Hozzávalók
4
adag
Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:
A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez
Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.
A 25 dkg lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fűszerkeverék felét keverjük össze.
2. lépés
1 perc
A hideg vajat vágjuk vékony szeletekre és gyorsan morzsoljuk el a lisztes keverékkel.
3. lépés
30 perc
A lisztes-vajas keverékhez adjuk hozzá a tejet és a citromlevet majd gyorsan gyúrjuk össze, de csak addig, amíg épp összeáll. Csomagoljuk folpackba és tegyük fél órára a hűtőbe.
4. lépés
1 perc
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
5. lépés
1 perc
Közben pirítsuk meg a felkarikázott lilahagymát az olívaolajon, adjuk hozzá a balzsamecetet, a paradicsomokat, a két evőkanál lisztet és a fűszerkeverék másik felét és forgassuk jól össze.
6. lépés
15 perc
Tegyük tepsibe és süssük 15 percig.
7. lépés
20 perc
A tésztát lapítsuk ujjnyi vastagságúra, formával vagy egy pohárral szaggassunk belőle köröket, helyezzük a paradicsomos szósz tetejére és süssük további 20 percig.
8. lépés
1 perc
Melegen tálaljuk.
1. lépés
8
A 25 dkg lisztet, sütőport, cukrot, sót és a fűszerkeverék felét keverjük össze.
2. lépés
8
A hideg vajat vágjuk vékony szeletekre és gyorsan morzsoljuk el a lisztes keverékkel.
3. lépés
8
A lisztes-vajas keverékhez adjuk hozzá a tejet és a citromlevet majd gyorsan gyúrjuk össze, de csak addig, amíg épp összeáll. Csomagoljuk folpackba és tegyük fél órára a hűtőbe.
4. lépés
8
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
5. lépés
8
Közben pirítsuk meg a felkarikázott lilahagymát az olívaolajon, adjuk hozzá a balzsamecetet, a paradicsomokat, a két evőkanál lisztet és a fűszerkeverék másik felét és forgassuk jól össze.
6. lépés
8
Tegyük tepsibe és süssük 15 percig.
7. lépés
8
A tésztát lapítsuk ujjnyi vastagságúra, formával vagy egy pohárral szaggassunk belőle köröket, helyezzük a paradicsomos szósz tetejére és süssük további 20 percig.