Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Mexikói zöldséges batyuk

0
70 perc
Közepes

Hozzávalók

-
2 adag
+

Ezt az ételt 2 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről: itt

1 tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap
1 tk
2 ek
olívaolaj
4 ek
tejszín
12 dkg
vaj
1 kis
tojás
40 dkg
mexikói zöldségkeverék
22 dkg
liszt
12 dkg
natúr krémsajt

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
Az összetevők a vágólapon vannak
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
1424.6 kcal
Szénhidrát
112.26 g
Fehérje
30.14 g
Zsír
93.28 g
Telített zsírok
48.01 g
Adagonkénti információk
Főzzünk

Elkészítés

70 perc
1. lépés
15 perc
A vajat, krémsajtot és a tejszínt kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk és lapos koronggá formálva folpackban 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2. lépés
10 perc
A zöldségkeveréket egy nagyobb serpenyőben a felforrósított olívaolajra dobjuk, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a Maggi Mexikói chilis bab alapot és 3 dl vizet, és kevergetve 5-7 percig pároljuk, besűrítjük.
3. lépés
10 perc
A tésztakorongokat lisztezett munkalapon, nyújtás közben is lisztezve késfok vastagságúra nyújtjuk.
4. lépés
10 perc
12 cm-es köröket vágunk a tésztából (segítségünkre lehet pl. egy ilyen átmérőjű tálka), a maradékot is összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és felhasználjuk.
5. lépés
10 perc
A zöldséges tölteléket a tésztakörök egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a másik felét és a széleket villával jól lenyomkodjuk.
6. lépés
15 perc
Így készítjük el a tészta másik felét is, majd a batyukat tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Mexikói zöldséges batyuk

1. lépés 6

A vajat, krémsajtot és a tejszínt kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk és lapos koronggá formálva folpackban 30 percig a hűtőben pihentetjük.

Mexikói zöldséges batyuk

2. lépés 6

A zöldségkeveréket egy nagyobb serpenyőben a felforrósított olívaolajra dobjuk, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a Maggi Mexikói chilis bab alapot és 3 dl vizet, és kevergetve 5-7 percig pároljuk, besűrítjük.

Mexikói zöldséges batyuk

3. lépés 6

A tésztakorongokat lisztezett munkalapon, nyújtás közben is lisztezve késfok vastagságúra nyújtjuk.

Mexikói zöldséges batyuk

4. lépés 6

12 cm-es köröket vágunk a tésztából (segítségünkre lehet pl. egy ilyen átmérőjű tálka), a maradékot is összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és felhasználjuk.

Mexikói zöldséges batyuk

5. lépés 6

A zöldséges tölteléket a tésztakörök egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a másik felét és a széleket villával jól lenyomkodjuk.

Mexikói zöldséges batyuk

6. lépés 6

Így készítjük el a tészta másik felét is, majd a batyukat tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.

Recept letöltése
Letöltés
Köszönjük az értékelésed!
Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm
Asset 10

Hozzászólások 0

0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév