Mexikói zöldséges batyuk
70perc
Közepes
Mexikói hangulat a konyhában!
1
tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap
1
tk
só
2
ek
olívaolaj
4
ek
tejszín
12
dkg
vaj
1
kis
tojás
40
dkg
mexikói zöldségkeverék
22
dkg
liszt
12
dkg
natúr krémsajt
.
Tápértékek megjelenítése
Energia
1424.6 kcal
Szénhidrát
112.26 g
Fehérje
30.14 g
Zsír
93.28 g
Telített zsírok
48.01 g
Adagonkénti információk
Elkészítés
70 perc
1. lépés
15 perc
A vajat, krémsajtot és a tejszínt kézi mixerrel elkeverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót, és gyorsan egynemű tésztát gyúrunk. Kétfelé osztjuk és lapos koronggá formálva folpackban 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2. lépés
10 perc
A zöldségkeveréket egy nagyobb serpenyőben a felforrósított olívaolajra dobjuk, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a Maggi Mexikói chilis bab alapot és 3 dl vizet, és kevergetve 5-7 percig pároljuk, besűrítjük.
3. lépés
10 perc
A tésztakorongokat lisztezett munkalapon, nyújtás közben is lisztezve késfok vastagságúra nyújtjuk.
4. lépés
10 perc
12 cm-es köröket vágunk a tésztából (segítségünkre lehet pl. egy ilyen átmérőjű tálka), a maradékot is összegyúrjuk, újra kinyújtjuk és felhasználjuk.
5. lépés
10 perc
A zöldséges tölteléket a tésztakörök egyik felére halmozzuk, ráhajtjuk a másik felét és a széleket villával jól lenyomkodjuk.
6. lépés
15 perc
Így készítjük el a tészta másik felét is, majd a batyukat tojással lekenjük és 200 fokra előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük. Tejföllel tálaljuk.
Hozzászólások 0