Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Room for Balance Improvement
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Vissza
Your Selection (1)
Mexikói fasírt polentával
Mexikói fasírt polentával
60 min
Közepes
recipe hozzáadása
Vissza
71 121.1g / 71%
15 56.7g / 15%
14 56.1g / 14%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Mexikói fasírt polentával

(0)
60 perc
Közepes

Hozzávalók

4 adag

Ezt az ételt 4 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  csipet
200  g
kukoricadara
125  g
mascarpone
1  g
chilipor
100  g
zabpehely
1  csipet
feketebors
1  ek
olaj
100  g
ementáli sajt
1  g
zsemlemorzsa
4  db
tojás
1.5  l
víz
125  g
tejföl
1  kg
sertés comb
2  g
petrezselyem zöld
3  fej
vöröshagyma
3  gerezd
fokhagyma
1  tasak
Maggi Mexikói chilis bab alap

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Szénhidrát
56.76 g
Energia
1554.67 kcal
Zsír
121.11 g
Fehérje
56.17 g
Telített zsírok
48.27 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A vizet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát és sózzuk.
  • 2. lépés

    7 perc
    Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a polentát, majd elzárjuk a lángot, és lefedjük.
  • 3. lépés

    7 perc
    A fasírthoz a vöröshagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, az utolsó fél perceben vele pirítjuk a fokhagymát is, majd hagyjuk kihűlni.
  • 4. lépés

    7 perc
    Egy tálban alaposan összekeverjük a darált combot, a tojásokat, a zabpelyhet, a kihűlt hagymát és fokhagymát, a MAGGI alapot, sót, borsot és a chilit.
  • 5. lépés

    1 perc
    Érdemes egy serpenyőben egy kis darabot megsütni, hogy biztosak lehessünk a fűszerezésben.
  • 6. lépés

    21 perc
    5 dekás fasírtokat formázunk, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában, majd 160 fokos olajban készre sütjük.
  • 7. lépés

    6 perc
    A polentát felmelegítjük, belekeverjük a mascarponét, a tejfölt és a reszelt ementálit. Ezektől a hozzávalóktól csodálatosan krémes és ízes lesz.
  • 8. lépés

    1 perc
    Tálalhatunk is, tányérra szedünk a polentából, jöhet rá a fasírt.
Mexikói fasírt polentával

1. lépés 8

A vizet felforraljuk, beleszórjuk a kukoricadarát és sózzuk.

Mexikói fasírt polentával

2. lépés 8

Gyakori kevergetés mellett puhára főzzük a polentát, majd elzárjuk a lángot, és lefedjük.

Mexikói fasírt polentával

3. lépés 8

A fasírthoz a vöröshagymát kevés olajon enyhén megpirítjuk, az utolsó fél perceben vele pirítjuk a fokhagymát is, majd hagyjuk kihűlni.

Mexikói fasírt polentával

4. lépés 8

Egy tálban alaposan összekeverjük a darált combot, a tojásokat, a zabpelyhet, a kihűlt hagymát és fokhagymát, a MAGGI alapot, sót, borsot és a chilit.

Mexikói fasírt polentával

5. lépés 8

Érdemes egy serpenyőben egy kis darabot megsütni, hogy biztosak lehessünk a fűszerezésben.

Mexikói fasírt polentával

6. lépés 8

5 dekás fasírtokat formázunk, melyeket megforgatunk zsemlemorzsában, majd 160 fokos olajban készre sütjük.

Mexikói fasírt polentával

7. lépés 8

A polentát felmelegítjük, belekeverjük a mascarponét, a tejfölt és a reszelt ementálit. Ezektől a hozzávalóktól csodálatosan krémes és ízes lesz.

Mexikói fasírt polentával

8. lépés 8

Tálalhatunk is, tányérra szedünk a polentából, jöhet rá a fasírt.

Recept letöltése