Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Keresés
  • Receptek
  • Termékek
  • Tippek és Ötletek
  • Hírek
  • A Maggiról
  • Bejelentkezés
  • Okos megoldások
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák, alaplevek
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
Maggi
Maggi
  • Keresés
  • Receptek
  • Termékek
  • Tippek és Ötletek
  • Hírek
  • A Maggiról
  • Bejelentkezés
  • Okos megoldások
  • Alapok
  • Finom Falatok
  • Instant levesek
  • Instant tészták
  • Kockák, alaplevek
  • Levesek
  • Poharas készételek
  • Ételízesítők
  • Üveges szószok
  • Összes termék
Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

(0)
60perc
Könnyű
Vásárold meg most!

Hozzávalók

6 adag

Ezt az ételt 6 adagra optimalizálták. A mennyiséget és az időt változtatni kell. Itt találhat további információkat a módosított adagméretekről:

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  tasak
MAGGI Gyros alap
1.5  csomag
leveles tészta
60  dkg
csirkecomb
2  gerezd
fokhagyma
1  db
citrom
30  dkg
krémsajt
3 
kígyóuborka
3  db
tojás
4  ek
olaj
1  csipet
ízlés szerint só
Hozzávalók másolása

A legjobb tippek és trükkök a testreszabott adagmérethez

Ha a mennyiségeket növelik, a sütési idő meghosszabbodhat, tehát nézd újra. Először takarékosan használjon vizet és fűszereket, majd később adjon hozzá további.

Hozzávalók mentése

Válassz a hozzávalók közül

Hozzávalók másolása
.

Tápértékek megjelenítése

Energia
797.09 kcal
Fehérje
32.78 g
Szénhidrát
40.77 g
Telített zsírok
18.69 g
Zsír
56.32 g
Adagonkénti információk

Elkészítés

60 perc
  • 1. lépés

    10 perc
    A combfilét apróra vágjuk. A Gyros alapot elkeverjük 2 evőkanál olajjal, beleforgatjuk a húst és fél órára hűtőbe rakjuk.
  • 2. lépés

    5 perc
    A megmosott uborkák végét levágjuk, zöldséghámozóval csíkosan meghámozzuk és kisujjnyi karikákra vágjuk. Enyhén sózzuk.
  • 3. lépés

    5 perc
    A krémsajtot elkeverjük a sóval, borssal, citromlével és a reszelt fokhagymával. Csillagcsöves nyomózsákból az uborkakarikákra halmozzuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.
  • 4. lépés

    10 perc
    A maradék olajat nagy serpenyőben forrósítjuk és a húst nagy lángon, hirtelen, 2 perc alatt átpirítjuk. Egy tányérra halmozzuk és hűlni hagyjuk. (Fontos, mert forrón szinte megolvasztja a vajas tésztát, és nehéz lesz vele dolgozni.)
  • 5. lépés

    10 perc
    A tésztát 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk, majd a téglalapok alsó felére középre rakunk egy-egy nagyobb teáskanálnyi húst, körben a felvert tojással megkenjük.
  • 6. lépés

    20 perc
    A téglalap felső részében késsel 2-3 nyílást vágunk, az alsó részre hajtjuk és a széleket körben egy villa végével erősen összenyomjuk – hogy csinos csíkos-cakkos legyen. A batyuk tetejét is megkenjük a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Az uborkával együtt tálaljuk.
Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

1. lépés 6

A combfilét apróra vágjuk. A Gyros alapot elkeverjük 2 evőkanál olajjal, beleforgatjuk a húst és fél órára hűtőbe rakjuk.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

2. lépés 6

A megmosott uborkák végét levágjuk, zöldséghámozóval csíkosan meghámozzuk és kisujjnyi karikákra vágjuk. Enyhén sózzuk.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

3. lépés 6

A krémsajtot elkeverjük a sóval, borssal, citromlével és a reszelt fokhagymával. Csillagcsöves nyomózsákból az uborkakarikákra halmozzuk. Tálalásig hűtőbe rakjuk.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

4. lépés 6

A maradék olajat nagy serpenyőben forrósítjuk és a húst nagy lángon, hirtelen, 2 perc alatt átpirítjuk. Egy tányérra halmozzuk és hűlni hagyjuk. (Fontos, mert forrón szinte megolvasztja a vajas tésztát, és nehéz lesz vele dolgozni.)

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

5. lépés 6

A tésztát 8x10 cm-es téglalapokra vágjuk, majd a téglalapok alsó felére középre rakunk egy-egy nagyobb teáskanálnyi húst, körben a felvert tojással megkenjük.

Mediterrán csirkés batyu zöldfűszeres-krémsajtos uborkával

6. lépés 6

A téglalap felső részében késsel 2-3 nyílást vágunk, az alsó részre hajtjuk és a széleket körben egy villa végével erősen összenyomjuk – hogy csinos csíkos-cakkos legyen. A batyuk tetejét is megkenjük a tojással és 190 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt szép pirosra sütjük. Az uborkával együtt tálaljuk.

Recept letöltése

Fedezz fel még többet!

  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Családi
  • Csirke
  • Ebéd
  • Főétel
  • görög
  • Grillezett
  • Hétvége
  • Hideg / összeszerelés
  • Húsos fogás
  • könnyű
  • Második fogás
  • mediterrán
  • Megkapaszkodás
  • Nyár
  • Reggeli
  • Sajt
  • Sajttal
  • Sós pite / tészta
  • zöldségeket

Köszönjük az értékelésed!

Írd meg a véleményed!

.

Értékelj csillagokkal! Minél több a csillag, annál jobb az értékelés.

Elküldöm

Hozzászólások 0

Please enter proper keywords 0/4000
Kérlek, adj meg egy érvényes felhasználónevet. Ennek 3-15 karakterből kell állnia. Az A – Z és 0–9 karakterek megengedettek
Felhasználónév
Mégsem
Elküldöm
További hozzászólások betöltése

Fedezz fel még többet!

  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Családi
  • Csirke
  • Ebéd
  • Főétel
  • görög
  • Grillezett
  • Hétvége
  • Hideg / összeszerelés
  • Húsos fogás
  • könnyű
  • Második fogás
  • mediterrán
  • Megkapaszkodás
  • Nyár
  • Reggeli
  • Sajt
  • Sajttal
  • Sós pite / tészta
  • zöldségeket

Fedezz fel még többet!

  • A serpenyőből
  • A sütőből
  • baráti összejövetelek
  • Brunch
  • Családi
  • Csirke
  • Ebéd
  • Főétel
  • görög
  • Grillezett
  • Hétvége
  • Hideg / összeszerelés
  • Húsos fogás
  • könnyű
  • Második fogás
  • mediterrán
  • Megkapaszkodás
  • Nyár
  • Reggeli
  • Sajt
  • Sajttal
  • Sós pite / tészta
  • zöldségeket

További izgalmas receptek

További izgalmas receptek

  • Sajtos csirkebatyuk

    Sajtos csirkebatyuk

    45 perc Közepes
  • Bolognai kosárkák

    Bolognai kosárkák

    40 perc Könnyű
  • Gombakrémes táska

    Gombakrémes táska

    50 perc Közepes
  • Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

    Görög nyársak joghurtos padlizsánsalátával

    85 perc Közepes

További izgalmas receptek

  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK
  • ADATVÉDELEM
  • KAPCSOLAT
  • NESTLÉ.HU
  • NESTLÉ - ÍGY TELJES AZ ÉLET